Агиа Напа

Агиа Напа. Агиа Напа е един от големите туристически град в република Кипър. Той е всеизвестен като именно а един ами най- известният туристически курорт. Местонахождението му е именно в частта на кипърските гърци, а точно в югоизточната част на острова , както и съвсем близо до полуострова, на който се намира именно град Фамагуста. Именно Никола Вапцаров възпява звездите му.
Градът разполага с приятни плажове, като има и скалист остров в близост до самия бряг, където туристите, семействата и всички посетители могат да се насладят на невероятната гледка и изпитат усещането , което тя поражда в посетителите, почиващите.

Градът разполага с приятни плажове, незабравими гледки. В близост до самия бряг се намира и един малък и скалист остров именно поради това доста туристи прекачват, прегазват водата „до колене“, и причината за това е да наблюдават ефектните номера на десетките джетове и различни други и разнообразни водни забавления. А самият остров ги предлага в разнообразие. Именно в Агия Напа се намира най-големия в цял Кипър аквапарк ,наименован Water World Waterpark. Този парк е именно изграден в определен стил, наименован на гръцката митология. Именно и в този парк се намира най-големия остров на центъра за подводно плуване. Което автоматично увеличава посещаемостта на Агиа Напа. Именно заради популяризирането му по многобройни причини, както и заради самият остров и късчетата от рая, с които разполага.
Градът наречен Агиа Напа се посещава именно от туристи от различни страни. Именно от много време най-често посещаващите туристи са именно многобройните британци, не сами по себе си а като посетители на Агиа Напа. Британската военна база е на местоположението именно западно от курортното градче.
За да може да се стигне от суша до града се минава през Декелия. Както туристите така и местните използват минаването през Декелия , като начин за пристигани, достигане и до Агиа Напа.

Предимство има Агиа Напа именно заради богатата си красива гледка.