Алтернативни оцветители и бои за коса

Малка, но все пак съществена част от предлаганите на пазара бои за коса са предназначени за създаване на цветове, които не наподобяват естествените ни такива. Съществува голямо разнообразие от нестандартни цветове на бои за коса, като например зелено или пурпурно.

Къде да ги намерим?

Обикновено алтернативните бои за коса се предлагат в тематични магазини, като например такива предлагащи комикси, игри, музикално оборудване или пънк-аксесоари. Ако си търсите стряскащи багри за вашата косата и се натъкнете на странен магазин с налудничево име като „Отвъд зоната“, „Фъдж кутия с бои“, „Луди Цветове“, „Меник Пеник „,“ Специални ефекти „, „Пънкарски Цвят “ или пък “ Старгейзър „, значи сте попаднали на правилното място!

Перманентни бои за коса в нестандартни цветове като искрящо червено, тъмно и наситено лилаво или синьо, се предлагат от едни от най-големите търговски марки свързани с грижата за коса. Някои от алтернативните цветове се предлагат в неонови нюанси, за да се представим като най-атрактивните и зашеметяващи купонджии в нощния клуб.

Нека имаме предвид…

Химичната формула на алтернативните бои за коса обикновено съдържат само нюанс, без активно вещество. Това означава, че яркият цвят на опаковката ще бъде постигнат единствено ако се приложи на естествена коса със светъл тон. Клиентите с тъмна коса, от средно кафява до черна например, ще трябва да използват изсветляващи препарати или супра, преди да прибегнат до колоритните оцветители.

Би било добре русоляви хора също да се възползват от услугите на супрата преди употребата на други бои за коса. Златни, жълти или оранжеви отенъци, които не са изсветлени достатъчно предварително, могат да изглеждат доста неприятно. Най-фрапиращи грешки могат да стават при розовия, син или зелен нюанс. Имайте предвид, че въпреки че някои от алтернативните нюанси спадат към полу-перманентните бои за коса, могат да минат няколко месеца до пълното отмиване на яркия цвят от косъм третиран със супра или друго изсветляващо средство. Примери за такива нюанси са синьото и лилаво.