Бебешко столче – защитни функции

За да се намали вероятността от нараняване, повечето модели бебешки столчета са оборудвани със странични предпазители. Той предвижда различни методи, както поотделно, така и в различни комбинации: многослойни обвивки, абсорбиращи пълнители, подсилени странични стени и др.

Разширените модели използват различни системи за поглъщане на енергия: въздушни възглавници, абсорбиращи енергия пълнители, външни вложки за равномерно разпределение на енергията на удара и т.н.

Старите стандарти не задължаваха производителите да тестват бебешки столчета за кола за страничен удар и само потребителската общност включи такива тестове за катастрофа в своите изследвания. От 2018 г. всички произведени седалки ще бъдат подложени на задължителен тест за страничен удар, който значително ще увеличи безопасността на детето.

Регулиране на наклона на облегалката на вашето бебешко столче

Столчета за кола от група 1-2 с облегалки се произвеждат в две версии. Първият е без регулиране на наклона , тоест облегалката на детското столче се движи свободно и е облегната на седалката за възрастни в колата. Вторият е с регулиране на наклона на облегалката, тоест облегалката може да промени позицията си независимо от столчето за кола.
Най -лесният начин да регулирате наклона е да използвате специални вложки или ролки в основата на стола. Когато се изтеглят, основата и гърбът се накланят.
Следващият начин: наклонете само гърба. Обхватът на вариация на ъгъла обикновено е малък.

Изберете най-подходящия модел бебешки столчета, които отговарят на вашите изисквания от магазин ОхоБохо 👉 https://ohoboho.com/stolcheta-za-kola/, с гаранция за качество и на достъпна цена.

Допълнителни опции за комфорт на бебешки столчета

Козирка или качулка

Козирката на всяко бебешко столче се използва най-често в седалките от групата 0+. Предпазва ярка слънчева светлина и ако бебето заспи, предпазва от вятър и дъжд, когато се транспортира у дома. Тя може да бъде премахната, ако е необходимо.

Дръжка за носене

Моделите 0+ имат една голяма дръжка за носене за няколко позиции, с която можете да носите детето в стола, да го използвате като люлеещ се стол. В моделите на по -старите групи има две малки дръжки за транспортиране на самия стол.

За безопасна поддръжка на гърба и главата, допълнително облекчаване на стреса и правилно разпределение на теглото, моделите 0+ използват ортопедични вложки. Те се предлагат в няколко вида: подплата, подложка за възглавници.