Бермудски острови

Бермудски острови.
Бермуда е територия, намираща се на задморката британска територия. Именно в Атлантическия океан приблизително на около хиляда километра от Флорида. Самата територия по себе си се състои именно от около сто тридесет и осем острова. Всяко от тях е с население от приблизително около шестдесет и шест хиляди души . Тази местност се назовава в единствено число – Бермуда.  Столицата на така наречената Бермуда е Хамилтън.
Всички тези острови са открити от испанец. Името му е Хуан Бермудес. Именно от хиляда деветстотин шестдесет и осма тези острови или така наречената Бермуда има статут на самоуправляващо се владение на Великобритания.
Бермуда е развила и продължава да развива процъфтяваща икономика . Причината за това е главно топлият климат и прекрасните , незаменими плажове, достъпни за отдих и веселие.
Тя е намираща се сред малкото островни системи в света, притежаващи розови пясъци. Бермуда става извесно и попълярно туристическо направление именно сред богатите жители на САЩ , Канада и Англия.
Обработваемите земи на тези острови са значително малко.Въпреки това на тях жителите отглеждат зеленчуци, картофи, цветя , банани, лилии( които от своя страна играят ролята на основна износна стока.
Риболовът от своя страна също така е широко застъпен .той и до ден днешен е останъл главен отрасъл в икономиката на Бермудските острови.
Най-многобройни са туристите , идващи от САЩ. Сред тях процъфтява невиждан интерес да посетят Бермуда. Процентът им начислява около осемдесет.
Други основни стопански дейности на Бермуда се явяват и строителството на лодки, яхти както и парфюмерийно производство, фармацевтично финансово и застрахователно дело.

Бермуда или островите, образуващи Бермуда , които са на брой сто тридесет и осем ,  се асоциират и  с названието Бермуд.

Оставаме личната оценка на Вас. Островите са уникални .Когато ги посетите ще имате възможност да се насладите на прекрасната гледка и да заредите сетивата си с позитивизма, излъчващ това място наречено Бермуд.