Великите британски земи

Страх лозе пази ли ? Или дали британците не преиграха с прекаления театър относно гладните българи и румънци, които щяха да нахлуят във великите британски земи, но защо автобусите и самолетите , заминаващи по тази дестинация са все по – празни????
Къде отидоха високопарните призиви на мнимите оратори, къде се покриха теси псевдо националисти?
Няма и помен от тях …. Даже май палачинката се обърна….
В онези смутни времена, дори се прокрадна идеята – да се спре практиката с ферми за българи и румънци, въпреки че британското население, или поне по- шовинистично настроените, бяха с ясното съзнание, че отказът от евтина работна румънска и/или българска работна ръка, ще повиши крайната  пазарна цена с около 30 % от досегашните стойности на  плодовете и зеленчуците на британския пазар.
Наистина ли българските и румънските емигранти са най- големият проблем на редовия англичанин?!
Едва ли, особено сега , при тези метереологични условия, които са обхванали държавата .
Проливните дъждове сякаш измиха негативното настроение и излишното противпоставяне  между британци и бедните източноевропейци- българи и/или румънци.
И сякаш успяха да припомнят на британците нещо много просто- без значение колко добра е социалната система/ колко е минималната работна заплата/ какъв е икономическият растеж, пред природата всички, абсолютно всички сме равни, дори и ние източноевропейците сме равни със западноевропейците. Наистина равни….
Канцлерът на Германия, държавата с най- добре работеща икономика, с най- ниска безработица в целия ЕС също не бе пощадена от природата……
И в тези редове няма и грам злорадство или натякване , а просто напомняне , призив да не забравяме за произхода си и за истински ценните неща в живота, които не можем да купим/ заменим/ заместим, а без тях не можем да се зарадваме на купищата богатства и социлани системи, колкото и безупречни да са те.
И както се казва в една велика мъдрост- и това ще мине!