лазерна епилация

Грижа за кожата след лазерна епилация – как

Лазерна епилация е процедура, която се извършва със специален лазер с цел премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Много дами и господа се подлагат на тази процедура и много скоро започват да се радват на своята гладка и нежна кожа.

Много е важно да се доверите на надежден козметичен център, в който да сте сигурни, че ще получите най-добрите и безопасни услуги. Препоръчваме ви да се запознаете с работата на SenseLaser.bg, които имат дългогодишен опит в извършването на лазерна епилация.

Специалистите на козметичното студио споделиха с нас как правилно да се грижите за кожата си след лазерна епилация, за да може да запазите резултатите от процедурата за максимално дълго време.

Какво не трябва да правите след процедурата лазерна епилация

След като подложите кожата си на подобна процедура трябва да имате предвид, че тя ще бъде изключително чувствителна през следващите няколко дни. Поради тази причина не е препоръчително да излагате местата от тялото, на които е правена лазерна епилация на пряка слънчева светлина.

Според експерти максималният срок, в който да пазите кожата си от UV лъчите е 15 дни, но всяка кожа е специфична и при някои хора този период може да е прекалено дълъг или прекалено къс. Тук е важно да уточним, че най-подходящият период за правене на лазерна епилация е късна есен, ранна пролет или през зимните месеци.

Друго нещо, което трябва да избягвате непосредствено след лазерна епилация е ходенето на солариум. Къпането до три дни след процедурата също не е препоръчително. Важно е през този период да не използвате кърпа, за да попиете водата от кожата си, а да я оставите сама да изсъхне.

Важни съвети какво да правите до 24-часа след лазерна епилация

Първите 24-часа след процедурата са изключително важни, за да се види как кожата ви ще реагира на третирането с лазер. В този период е препоръчително да носите широки памучни дрехи и да избягвате докосвания на третираната зона.

Подходящо е да използвате хидратиращи кремове, които имат 100% съдържание на алое вера. През първия ден след лазерната епилация не е препоръчително да се подлагате на тежки физически натоварвания или да посещавате тренировки или басейн.

Задължително е да нанасяте слънцезащитен крем с фактор 50+ на всички третирани части, независимо кой сезон е.

Как да подготвите кожата си за следващата сесия

След като минат 4-5 дни от първата сесия може да започнете да използвате ексфолиант за кожа. Така ще отстраните мъртвите клетки и ще поддържате кожата си в добро състояние.

Не забравяйте за слънце защитата. В тази връзка трябва да споменем, че използването на продукти за тен не е препоръчително 7 дена преди следващата процедура.