magni-grande-matraci

Двулицеви матраци

Двулицевите модели матраци съществуват от зората на матраците и са познати на потребителите вече повече от столетие. Всъщност до преди по-малко от 20 години на пазара можеха да се намерят само и единствено двулицеви модели матраци, но след 2000 година повечето големи производители въведоха в продуктовата си гама и еднолицеви модели, като днес те вече са не по-малко популярни от двулицевите.

Всъщност сред потребителите се появява едно леко притеснение, че в близко бъдеще на пазара ще преобладават само еднолицеви модели, тъй като много големи производители на матраци като Симънс, Сийли и Серта вече не предлагат двулицеви матраци. Тук е добре да се поясни, че няма нужда от притеснение, защото тези производители спряха от производство двулицевите си модели заради въведен закон за безопасност в Съединените щати, тъй като те са по-лесно запалими.

Двулицевите матраци продължават да се радват на огромна популярност в цяла Европа и много домакинства все още предпочитат  удобството и комфорта, който предлагат те пред това да ги заместят с по-тежките и не толкова издръжливи, макар и по-евтини, еднолицеви модели.

От гледна точка на бюджета, в повечето случаи двулицевите матраци са по-скъпи, а освен това има нужда и от подматрачна рамка, върху която да се поставят, но удобството, което предлагат, както и останалите предимства все още си заслужават инвестицията за много потребители.

Сред основните преимущества на двулицевите матраци пред еднолицевите са това, че те са много по-издръжливи. Докато еднолицевият може само да се завърти и съответно се спи само от две страни (горната и долната), двулицевият освен да се завърта, също така се и обръща и съответно предоставя допълнителни две страни, заради което се износва по-бавно и животът на самият матрак се удължава значително, а с това и инвестицията, както и комфортния сън.

Друго предимство на двулицевите матраци е, че са много по-леки, защото в тях не е вградена дървена основа. Това е важно за някои потребители, които поради една или друга причина имат нужда да местят матрака или поне да го повдигат често. Разбира се, това удобство идва на съответната цена, която в този случай е, че трябва допълнително да се закупи подматрачна рамка за съответния размер легло и матрак. За щастие обаче на пазара има достатъчно здрави и качествени рамки на ниски цени, така че това не би трябвало да доведе до преразход и нарушаване на бюджета.

Като се изходи от горното, съответно и най-големият недостатък на двулицевите матраци е именно по-високият разход и нуждата от обръщане и завъртане на всеки три месеца или какъвто период е посочил производителя на самия матрак. Ако се гони възможно най-ниска цена и минимална поддръжка, може би еднолицевите модели са по-удачният избор. Въпреки това все още има много практични потребители, които са свикнали с двулицевите матраци, оценяват тяхното удобство и предимства и затова и предпочитат да купуват тези модели. Производителите също не са се отказали от тях и всички големи в Европа продължават да произвеждат своите двулицеви матраци, като дори инвестират и в производството на луксозни модели, за които също се намират купувачи.

Независимо с какъв бюджет разполагате, изборът на удобен двулицев матрак и качествена подматрачна рамка ще ви гарантира една добра дългосрочна инвестиция и то не в какво да е, а в едно от най-важните неща – дълбок и спокоен сън и пълноценна почивка.

Вашият коментар