Двустайни апартаменти София

Двустайни апартаменти в София – кои са подводните камъни

Последните години развитието на пазара за недвижими имоти показва, че сделките с двустайни апартаменти София са най-масово сключвани. Този тип имот е най-добрият за покупка за инвестиционни цели, тъй като именно такива се търсят за наемане, но и се препродават най-лесно.

Предстои ви да наемете или купите такъв апартамент? Запознайте се по-долу с възможните подводни камъни, които може да изникнат в последствие и да ви накарат да съжалите за направения избор.

За какво да внимавате при покупка на двустайни апартаменти София

Постарайте се да огледате добре имота, с цел изследване на състоянието му. Оглеждайте се за знаци на повреди и износване. Обърнете внимание на стените, таваните, пода, вратите и прозорците.

Не се притеснявайте да проверите тръбите и електричната система. Пуснете водата в тоалетната, както и тази на кранчетата, проверете контактите и ключовете. Огледайте се за течове. Всичко това ще ви помогне да си направите добра сметка колко би ви излязъл освежаващият или основен ремонт на жилището. Състоянието на входа също има значение.

При покупка е важно да се уверите чия собственост е имота, както и дали върху него има имотни тежести, като например ипотека, информират от имотния портал Oikia.com. Говорете със специалист, който да ви информира за всички свързани със сключването на сделката такси и допълнителни плащания.

Скритите изненади, които могат да изникнат впоследствие

Особено когато посещавате огледи на на обяви за продажба двустайни апартаменти в София на конвейер, е по-лесно да забравите за някои ключови характеристики на апартамента, за които е добре да се следи.

Не забравяйте да си отговорите на въпроса дали имотът е добре осветен от естествена светлина и дали има добри възможности за вентилация и проветряване. Важно е да следите за изложението, за да сте сигурни, че в апартамента ще навлизат достатъчно и не прекалено светлина и топлина, които да правят обитаването му по-приятно и уютно, а не обратното, споделят специалистите от портала за недвижими имоти Oikia.com.

Елиминирайте възможността впоследствие да се окаже, че сутрин рано се будите от жега в спалнята или е трудно да се събудите, защото никакви слънчеви лъчи не достигат до нея в началото на деня.

Нивата на шум също са подводен камък, но по-трудно може да се ориентирате за него, преди да сте заживели в имота. Поинтересувайте се за състава на стените и дали са шумоизолирани. Дограмата също е от голямо значение. Дори и апартаментът да е пред оживен булевард, шумът се спира ефективно с качествени панели. Вибрацията, създадена от минаването на трамваите обаче трудно ще може да бъде превъзмогната с каквито и да е строителни подобрения.

Вашият коментар