Добър сватбен фотограф

Когато обмисляте и планирате всеки детайл от своето сватбено тържество, не забравяйте, че ви е необходим и добър сватбен фотограф. Типичен пример за човек, който би могъл да ви свърши отлична работа в това отношение, е Явор Дончев. Опитът му е свързан със заснемането на редица сватби и запаметяването им завинаги в албумите на младоженците и техните близки. Можете да разчитате, че фотографът ще улови с голяма доза професионализъм и високо качество този незабравим за вас ден във всеки важен аспект.

Естествено, на снимките, а и по време на цялото тържество, най-важни са булката и младоженецът. Важно е техните преживявания и емоции да бъдат така заснети, че да са видими и от изображенията. Именно тук проличава майсторството на опитния фотограф. Специално внимание при заснемането на сватбата се обръща и на облеклото на младоженците, техните танци, изпълнението на традиционните ритуали и същинското сключване на брака.

От съществено значение е фотографирането на сватбения прием и всичко, което се случва по време на това отначало официално, а в повечето случаи неконтролируемо след това забавно празненство. Понякога, гледайки сватбени снимки, заснети от Явор Дончев, можем да си представим звучащата музика, провокираща кръшните движения на кума, сватовете и останалите гости. Още по-интересно е, когато фотографирането започне още от моминското парти. Малцина си позволяват да документират официално кадрите от това събитие, но пък спомените в много случаи наистина си струва да бъдат визуализирани пак, и пак, и пак.

От друга страна, сватбата далеч не се ограничава само до булката и младоженеца. Обикновено по време на празненствата най-активни са техните близки и приятели. Ето защо е важно да бъдат добре заснети и техните емоции и начинът, по който те споделят радостта и вълнението със своите вече встъпили в семеен живот приятели. Можем смело да заявим, че тези снимки често се получават най-колоритни и забавни.

А какво да кажем за гостите в най-крехка възраст? Няма по-сладка гледка от малките шафери и шаферки, които се вълнуват не по-малко и играят важна роля в цялата церемония. Явор Дончев в различни моменти старателно фокусира обективите си именно върху тях при заснемането на сватбата. Фотосите на елегантни дечица в сладки костюмчета са мил спомен за самите тях, когато пораснат, за техните родители и за младоженците.

Вашият коментар