Домашните посещения от лекар

Домашните посещения от лекар – какво да знаем

Домашните посещения от лекар стават все по-широка практика в София, тъй като в редица случаи идването на частната линейка с медицинските специалисти до дома ви може без никакъв проблем да замени посещението в болницата (повече за услугите можете да научите на Ena1111.bg).

Това е изключително удобна и практична услуга, когато се налага човек да се срещне със своя лекар за преглед, за промиване на рани и за смяна на превръзки след операция или при някакво нараняване.

Домашното посещение на лекар е нещо, което дава възможност да на хората да се погрижат за здравето си оптимално добре, без да се налага да посещават лечебни заведения и да поемат рисковете или да понасят негативите от това.

И все пак има два фактора, които трябва да се имат предвид и да се прецени на къде ще се наклонят везните. На следващите редове ще научите кои са те.

Разходите за домашните посещения от лекар са по-големи

Няма как да не се отбележи, че въпреки удобството си, домашните посещения на лекар може да са доста по-скъпи от посещението в болница или клиника, особено ако се използват частни линейки.

И макар в по-големите градове като София цените за този род услуги да стават все по-достъпни за хората и макар нарастващата конкуренция да понижава цените, все пак разлика има.

По тази причина, домашните посещения са услуга, от която се възползват основно два типа пациенти:

  1. Хора, които имат по-големи финансови възможности и за които удобството е приоритет;
  2. Хора, които нямат голям избор, тъй като придвижването за тях е много трудно или невъзможно поради тяхното състояние;

Наличност на услугата във вашия район може и да е ограничена

До сега давахме пример със столицата, но трябва да се отбележи, че в София при най-оптимистични данни живеят малко под 20% от населението на страната. Има твърде голяма вероятност достъпността в по-малките градове да е ограничена.

И макар в някои по-малки градове наличието на услуги за посещение на лекар по домовете все пак да е налична, цената за услугата може да е по-висока, отколкото в София и в други големи градове. Това важи особено в селски или отдалечени райони.