Естествена коса

Чудили ли сте се как известни личности, актриси, певици и театрали променят прическите си ежедневно? Нужни ли са огромни ресурси, за да можем да изглеждаме добре и различно всеки ден? Какво е нужно за да имаме прекрасната коса, която виждаме по рекламите?

Отговорът на всички тези, а и други въпроси е един и съвсем лесен – естествена коса. Естествената коса за удължаване се е превърнала в абсолютно хитова тенденция в последните няколко години. Но защо, какво и как ни дава тя? Ще се опитам да отговоря на тези въпроси в следващите няколко реда.

Съществуват два вида коса за удължаване – естествена коса и синтетична. Личният ми избор е насочен към естествената коса, тъй като ефектът, който можете да постигнете с нея, е доста по-натурален и естествен.

Естествената коса за удължаване е направена от кичури естествена човешка коса, прикрепени към дълга лента, наричана още треса. Стандартно приетите широчини на треси са 75 см. и 150 см. Нека това да не ви заблуждава. Двата типа треса се различава единствено по широчината си, а не и по качествени характеристики. Утвърдените стилисти препоръчват използването на къси треси за внасяне на дължина към косата и допълване на изградения обем. По-дългият еквивалент – 150 см. треса е напълно достатъчна за внасяне на цялостен обем и дължина на вашата коса.

Известни са и различни методики за прикрепяне на естествената коса към вашата собствена – топъл и студен синтез, силиконови ленти, капси, прешиване и др. Безспорно, обаче, що се касае до най-практичния, удобен и щадящ вашата собствена коса метод, това са клипс щипките. Те представляват малки шнолички, пришити към тресата, с чиято помощ захващате естествената коса към вашата. Естествената коса с клипс щипките не предполага и допълнителни средства за стилист за поставянето и отделянето на естествената коса.

Но след като разбрахме какво представлява естествената коса, нека видим и какви възможности предлага тя. Накратко ще упомена и част от възможностите пред нея. Използвайте естествената коса, за да придадете обем, дължина и форма на стила си. Ако цветът на косата ви е омръзнал, можете да се насладите на новите нюанси, които можете да привнесете с нея. Та дори ако просто сте се събудили и сте решили че желаете промяна, естествената коса е идеалния вариант.

Вашият коментар