Защо инфографиката работи толкова добре на вашия уебсайт

Защо инфографиката работи толкова добре на вашия уебсайт

Инфографиките предават сложни съобщения по привлекателен и достъпен начин, създавайки вълнуващо визуално съдържание от светски факти.

Не всичко в интернет може да бъде незабавно привлекателно. Понякога трябва да споделяме информация, която не е задължително да ни грабне веднага или която ще отнеме повече от бегъл поглед, за да я разберем.

Въведете гения на инфографиката, внимателно изработени изображения, които превръщат вашите данни в нещо по-интересно.

Като вземете вашите данни и ги конвертирате в изображение, вие незабавно ги правите по-лесно смилаеми за по-широка аудитория. Лоши новини за писатели като мен, но страхотни новини за дизайнерите на инфографики.

Освен че предоставя информация на посетителите, които вече са на вашия уебсайт, добре проектираната инфографика може също да увеличи трафика към вашия уебсайт. Според проучване на Hubspot инфографиките са три пъти по-склонни да бъдат споделени в социалните медии, отколкото други видове съдържание. Не можем да гарантираме, че дадена инфографика ще стане вирусна, но определено може да помогне за изграждане на информираност за марката. Много по-склонни сме да споделяме всяко съдържание, включващо снимки и изображения, така че то може да бъде отличен тласък за вашия сайт.

Изборът на правилния инфографичен формат ще определи колко успешен е вашият резултат.

Можете удобно да покажете пет променливи в кръгова диаграма, но не и 500. По същия начин, диаграма със 100 стъпки е много малко вероятно да задържи вниманието на някого до края.

Целта на инфографиката е да направи информацията по-лесна за разбиране, а не по-трудна! Вашата инфографика трябва да се вписва безпроблемно в маркетинговата стратегия на вашата марка, повтаряйки външния вид и усещането на другите материали, които сте произвели.

Страхотната инфографика разказва страхотна история – и никаква умна дизайнерска работа не може да помогне, ако това не е там. Не се страхувайте да предоставите допълнителна информация от други източници, за да раздвижите историята си, тъй като читателите оценяват допълнителна информация, която подкрепя вашата. Допълнителните статистически данни и факти служат само за укрепване на стойността на вашата инфографика.

Ако вашата инфографика е векторно базирана, тя може лесно да бъде преоразмерена без загуба на качество – идеална за уеб.

Какво бихте искали да се случи, когато някой види вашата инфографика? Искате ли да го споделят с по-широка аудитория? ДА купят даден продукт? Следвайте стъпките, които сте очертали?

Този въпрос трябва да е в съзнанието ви, когато правите планове. Не забравяйте да включите марката си във вашата инфографика, за да не бъдете забравени, когато започне да си проправя път през киберпространството.

Взето от samotnata.com