За Коледа…………….

За  Коледа…………….
Обожавам лудите летни дни и нощи и незабравимите моменти и летни флиртове.
Пленена съм от красотата на пролетта, когато цялата природа се „ събужда” с надежда за ново начало, нови успехи, за  нов ден. Когато по клоните на дърветата , се появяват първите пъпки,  първите листенца……….. Когато слънцето все по- уверено ни се показва  и сякаш  ни поздравява за новото начало…
Харесвам есента, когато природата се подготвя за заслужена зимна почивка, листенцата от зелени, стават жълти и кафяви и падат по земята, когато слънцето свети със сетни сили, за да ни дари с още малко топлина и светлина.
Но………… ред  е на голямото „ НО” с главните букви!
Най – любим период през годината си остава този на дните преди Коледните и Новогодишните празници.
Когато снежинките са като перли в косите на жените , когато децата, със зачервени бузки,  са щастливи  и позират гордо до първия си снежен човек , когато вечер семействата се събират вкъщи на топло с чаша вино, когато ……….
Когато забравяме за проблемите , за това ,което ни дели и се съсредоточаваме върху това, което ни събира и сплотява.
Когато сме готови да дадем и последните си пари за подарък  , за да доставим радост на най- близките си, когато сме завладяни от Коледния дух и ………….. когато повтарят всички части на „ Сам вкъщи „ до припадък!
Наистина това е най- прекарсното време  от годината, когато поглеждаме с надежда към бъдещето и си позволяваме да мечтаем , когато всеки само , по свой си начин , си прави равносметка, претегля всички свои постъпки – дали си признава, ако е сгрешил – по- скоро не, но важното е , че си обещава да спре цигарите, да отслабне, да се запише на курс по език, да си смени работата, да си смени цвета на косата, да си напише дипломната работа….
Защо ли ?
Защото това е най- прекрасното време от годината.