Избор на климатик: Къде допускат грешки хората и после плачат ?

Кои са най-честите грешки при избор на климатик?

Навсякъде могат да се прочетат молби на хора, които искат ясни правила, които да използват, когато са изправени пред избора да си купят добър климатик. Универсални правила има, а тук ще ги подредим по важност, за да могат тези, които са решили да купуват климатик, да не се подлъгват и да внимават.

В никакъв случай не се опитвайте да монтирате климатик сами.

На първо място проучете добре фирмата, която ви предлага съответната марка климатик от кога съществува, легална ли е, какви са отзивите на клиентите. Грешката е, че хората залитат по най-рекламираните марки климатици!

klimatik v staiaСлед това преминете към избора на продукт: инверторен, мобилен или друг вид климатик желаете да си купите Вижте какви плюсове и минуси имат марките, към които сте се насочили. Никой купувач не се интересува от спецификата на климатичната система- това е друга грешка.

Много важно е да не си мислите, че евтиният климатик ще ви даде качеството, за което търговците искат да ви убедят, че е реално. Няма такова нещо! Всяко евтино нещо, винаги излиза по-скъпо. Цената е важна! Не забравяйте да се поинтересувате и за икономичния режим на климатика, който сте избрали да купите! Универсалното мислене, поне за българина е да мисли, че с по-евтиния климатик ще спести пари.

Важен фактор при избора е и фирмата, която монтира и поддържа климатика. От тези хора зависи и експлоатацията му , при спазени всички условия за монтаж от производителя. Предписанията са от съществено значение за нормалната работа на машината. Не се заблуждавайте, че монтажът е безплатен! В никакъв случай не се опитвайте да монтирате климатик сами.

Убедете се, че фирмата работи чисто, с професионална техника и консумативи. Това условие ще ви спести главоболия в бъдеще.

Спазвайте тези условия и няма да допуснете грешката да ви заблудят при избор на климатик.