Индийска козметика за лице

Красотата никога не е била само природна даденост. Дори най-красивите трябва да се грижат за нейните дарове, за да я запазят дълги години и да не позволят на времето да я разруши. В помощ на всяка жена, която желае това да стане, на пазара от години може да се намерят различни средства за разкрасяване, поддържане и др. козметика. Но най-ценната е домашно приготвената, разбира се. Тя позволява да си доставим всички полезни витамини и минерали, за да имаме красива и жизнена коса или пък здрава и гладка кожа, с която да ни завиждат и най-младите представителки на женския пол.

Индийските жени винаги са будели възхищението на другите народи заради своята екзотична хубост на някои, с която всъщност показват, че са един отделен народ, непринадлежащ на нито една основна група. А тяхната красота всъщност не е само генетична тайна, а и много векове прилагани различни природни средства за разкрасяване, предвид района, в който се намира страната и нейното богатство на изключително полезни билки. Ето защо ние решихме да ви предложим една изключително лесна и достъпна за приготвяне маска за лице, която идва право от Индия, и с която ще се радвате на изящно и сияйно лице. В Индия тази маска се прави традиционно се прави на всяка булка преди да мине под венчилото.

В нейният състав има екзотични съставки, и притежава невероятен ефект най-вече при раздразнена, зачервена или суха кожа на лицето. Брашно от нахут, което се съдържа притежава свойството да избистря тена на лицето и да го прави по-сияйно. Другата традиционна съставка за Индия и екзотична за нас е куркумата, която е мощен антиоксидант и има способността да забавя процесите на стареене в кожата.

Ето и продуктите, които точно ви трябват:1 чаша брашно от нахут; 3 с.л. куркума на прах; бадемово масло. Съставките трябва добре да се объркат, като бадемово масло се слага толкова, колкото кашицата да стане с консистенцията на гъста паста. С нея мажете предварително почистеното си лице и оставяте да действа 10-15 минути.

Отстраняването на маската се прави с пръсти, внимателно, като така подсилвате ексфолиращият й ефект. Накрая се изплаква хубаво с хладка вода, за да премахнете всички остатъци. И се радвате на красива кожа! Не е нужно да нанасяте хидратиращ крем, заради бадемовото масло в маската, но ако все пак я чувствате леко опъната, може да се намажете.