remont

Историята на един ремонт

Най-накрая се преместихме в къщата. Всичко е чудесно, но всяка стара сграда си има своите недостатъци и нужди от ремонт. Независимо дали става дума за нещо козметично или за по-основно.

В крайна сметка след огледа видяхме, че ще има много какво да се ремонтира и направихме план. Естествено той бързо беше нарушен от интересно стечение на обстоятелствата. Разбрахме, че ще можем да започнем ремонта със закъснение от няколко месеца. И когато сметнеш, че вместо в началото на пролетта, ще стартираш в края на лятото… сещате се, нали

Всички планове отидоха „на кино“. В крайна сметка не можеш да стартираш септември и да очакваш за 2-3 седмици да приключиш с ремонт за 3-4 месеца съобразно плана, който е бил съставен.

Затова решихме да направим дребен, малък, козметичен ремонт на банята. Плочките по стените бяха в добро състояние, били подменени преди 2-3 години. Подът беше в мозайка и нямаше казанче за вода, а водата се пускаше чрез импровизирана тръба. Нямам представа защо използваха по този начин тоалетната, след като едно казанче се монтира за минути и струва около 30 лева.

remontРешихме, че ще сложим плочки на пода, върху мозайката, ще купим казанче, една ъглова етажерка и общо взето с това се приключваше с козметичния ремонт на банята. Повикахме майстор, получихме супер оферта, изгоден срок за работа и стартирахме.

За по-малко от два дни плочките на пода бяха наредени безупречно, като беше решен и един малък проблем с една тръба. След още 24 часа монтирахме и казанчето на новозакупената тоалетна чиния и всичко беше на шест

Скоро купихме и монтирахме ъгловата етажерка и банята беше вече тотално променена! Бяхме много радостни от този факт, много благодарни за помощта на майстора и всичко около нас и смятаме, че постигнахме един отличен резултат за по-малко от седмица работа!

Естествено не спряхме до тук с наложителните козметични ремонти, но останалото ще опишем в друга статия…