секс аксесоарите

Какво разказва историята за секс аксесоарите

Ако си мислите, че секс аксесоарите и играчките са нещо ново, то жестоко се лъжете. Историята на тези артикули може да бъде проследена много назад във времето още до древността. Използването им тогава не е било табу, а част от мистички ритуали.

В днешни дни се предлага изключително голямо разнообразие на секс играчки за мъже, жени и двойки. Интересно е да проследим от къде и как се заражда този интерес към артикулите, които подпомага доставянето на пълноценно удоволствие.

Заедно с нашите приятели от Sexo.bg проследихме развитието и разпространението на секс играчките от незапомнени време до днешно време. Нека заедно да разгледаме какво казва историята за секс аксесоарите.

Секс аксесоарите през Древността

Любопитно е, че през древността хората са си служили с много малко пособия за бита, но археолози откриват предмети, които се смятат за ранни форми на секс играчките. Едни от тях са открити в Древен Египет и имат формата на фалични статуетки, които е възможно да са използвани за секс цели.

Археолози откриват подобни предмети и в други древни култури като гръцката и римската. Много често тези предмети са свързвани с ритуали и точното им предназначение не е ясно.

Какви интимни играчки са използвали през тъмните векове

Както знаем през Средновековието църквата е имала огромно влияние над обществото, което не предполага използването на секс аксесоари или играчки. През този период подобни артикули са приемани за греховни, а ползвателите им са били жестоко осъждани.

Въпреки това има данни за намирани предмети, които наподобяват днешните секс играчки, но се смята, че те са били използвани с медицински цели.

Какво се е променило с настъпването на индустриалната революция

С развитието на промишлеността и възможността за създаване на нови уреди, които имат интересно предназначени. През втората половина на 19 век се появяват първите машинни секс играчки. С тях се е прилагал масаж на тазовото дъно с цел лекуване на състоянието „женска истерия“.

Първите вибратори се появяват, за да може повече жени да бъдат обслужвани и лекувани. До този момент практиката се е прилагала ръчно.

Бумът на индустрията на секс играчките

През 60те години на 20 век има бум на секс играчките и индустрията започва да се развива с огромни темпове. По това време много компании виждат възможност за развитие в тази ниша и започват да се състезават кой ще изобрети най-добрите аксесоари за доставяне на удоволствие.

От тогава до сега индустрията става все по-популярна заради развитието на нови материали и използването на модерни технологии. Днес използването на секс аксесоари и играчки не се смята за табу, а за нещо, с което всеки може да изследва нови бутони на възбуда по своето тяло.