Момиче пред прозорец

Какъв тип прозорец да изберете?

За да изберете нови прозорци, трябва да вземете решение за вида на остъкляването (двойно или тройно) и вида на дърводелството (PVC дограма, дърво или алуминий). Пространството между слоевете стъкло и обработката на стъклото (ламинирано, обработено или закалено) също ще окаже влияние върху неговите енергийни характеристики.

Дърво, PVC или алуминий за прозорци?

Между дърво, PVC или алуминий критериите за избор често са естетическите качества на материалите и тяхната цена. Всеки обаче има своите предимства. Сега ще разгледаме малко по-подробно тези предимства, за да ви дадем по-ясна представа и да ви ориентираме в покупката.
Екзотичните видове дърво (по-евтини и по-устойчиви на влага и вредители) ще бъдат желателни само ако са сертифицирани по PEFC или FSC (етикети, които гарантират, че дървесината се използва от гората, която се поддържа).

PVC (голям победител по отношение на цена и качество) ще бъде избран с разделени профили в няколко изолирани помещения, за да се максимизират енергийните характеристики на дограмата, алуминият от своя страна ще бъде избран предимно за големи прозорци поради своята здравина и твърдост (цената обаче е в най-скъпите решения), както и поради предложената разширена гама от цветове.

Коефициенти за оценка на топлинните характеристики

Коефициентът на топлоизолация плюс Uv коефициент на прозореца (изразен във V / m) 2 .K) е слаб, той е по-ефективен от гледна точка на топлоизолацията. Също така е добре да знаете, че този коефициент се изчислява от коефициента на остъкляване ( UG ) и рамката ( uf ). Така че можем да играем на коефициентите и на двамата, за да получим достатъчен брой.

Светлинно предаване – коефициент

Също така е необходимо да се вземат под внимание коефициентът на TL светлопропускливост стъкло ( TLV за целия прозорец), която засяга способността му да се възстанови калории от слънцето. Колкото по-висок е слънчевият фактор на стъклото, толкова по-висок е неговият TL или TLv и толкова повече той предава слънчева радиация.

Научете повече за дограмите в сайта на Премиум Пласт