Как вашите конкуренти могат да подобрят вашата кампания за SEO оптимизация?

Как вашите конкуренти могат да подобрят вашата кампания за SEO оптимизация?

Едно от най-хубавите неща за SEO оптимизация е колко решаващи са вашите конкуренти за вашето продължаващо SEO представяне. Разбирайки какво работи (или не работи) във вашата конкретна индустрия, вие имате ясна пътна карта към вашия собствен успех по SEO оптимизация.

Как да определите вашите конкуренти

Важно е да имате предвид, че вашите SEO конкуренти може да не са онези, които обикновено смятате за конкуренти. Те може да не са местният бизнес, който искате да победите на всяка цена. Когато става въпрос за конкуренти по SEO оптимизация, ще искате да разгледате тези, които ви изпреварват в Google.

Започнете, като намерите ключова дума или две, които наистина представят страницата, която се опитвате да подобрите. Например, като компания за SEO оптимизация, може да пожелаем да подобрим класирането на страница за SEO услуга за електронна търговия. Ключова дума, която бихме могли да разгледаме тук, е „компания за SEO оптимизация за електронна търговия“ – примерът е взет от intournet.biz .

След като идентифицирате вашата целева ключова дума за страницата, можете да извършите търсене с Google за тази ключова дума (имайте предвид, че може да се нуждаете от прокси, ако търсите данни от друго местоположение). Ако имате достъп до инструменти за SEO оптимизация като Semrush , можете да зададете местоположението и да получите вашите данни за класиране от там.

Страниците, класирани добре за тази ключова дума, са вашите органични конкуренти. Все пак ще искате да вземете предвид намерението за търсене зад класирането на страниците. Съвпадат ли с целта на страницата, която се опитвате да създадете?

Например, ако правим страница за услуги и избраната от нас ключова дума предоставя само информационни резултати, вероятно ще трябва да преразгледаме избрания от нас термин, за да намерим такъв с търговско предназначение.

Това е единственият начин да се уверите, че използвате правилните конкуренти, които да отговарят на правилното намерение за търсене за страницата, която се надявате да подобрите.

Като идентифицирате тези, които ви изпреварват за вашите целеви ключови думи, вие ще имате ясна картина на вашата органична конкуренция. Това са уебсайтовете, които могат да ви помогнат да оформите вашата кампания за SEO оптимизация – https://digitalextreme.net също съветват така.

Google има за цел да предостави на потребителите отговор на тяхното запитване. При разбирането на уебсайтовете, които Google класира високо, можем да разберем по-задълбочено какви компоненти търсят потребителите, когато търсят.

И така, как точно вашите конкуренти могат да помогнат за подобряване на вашата стратегия за SEO оптимизация?

Определете кои ключови думи работят

Независимо дали сте нов в SEO оптимизацията, или опитен майстор на SEO, можете да научите много за вашата индустрия, като прегледате ключовите думи, по които вашите конкуренти се класират. Преди да се потопите в кампания за SEO оптимизация, винаги трябва да започнете с проучване на ключови думи. Въпреки че има много начини да завършите проучване на ключови думи и много фактори, които трябва да вземете предвид, можете лесно да се възползвате от упоритата работа на усилията на вашите конкуренти за SEO оптимизация.

Ако имате достъп до инструмент като Semrush или Ahrefs , можете да въведете домейна на вашите конкуренти и да получите пълен списък с ключови думи, за които сайтът им в момента се класира. Като се заровите в тази информация, можете да видите за какви ключови думи се класират на първа страница и кои имат най-голям обем на търсене. Това може да ви помогне да разберете кои условия осигуряват най-добра стойност и върху какво трябва да се съсредоточите.

С инструмент като Semrush можете също да организирате по обем на търсене, което може да ви помогне да идентифицирате ключови думи с голям трафик. Все пак ще искате да сте сигурни, че вашият конкурент се класира добре за тези термини с голям обем, в противен случай фокусът ви може да бъде по-добре върху по-малко конкурентна ключова дума, където можете по-реалистично да спечелите сцепление.

Извършете анализ на пропуските в ключовите думи

Подобно на определянето кои ключови думи вашите конкуренти използват за генериране на трафик, анализът на пропуските може да помогне за подобряване на вашата игра за писане на съдържание. Инструменти като Semrush ви позволяват да сравнявате вашия домейн с няколко конкуренти, предоставяйки ви богата информация. Запознаването с ключовите думи, по които вашите конкуренти се класират, е една от най-важните части на изследването за SEO оптимизация. Това не само ви помага да разберете по-добре стратегията на вашата конкуренция, но ви помага да попълните празнините на собствения си сайт за ценни ключови думи, за които не се класирате.

След като имате ясна представа за ключовите думи, които липсват на уебсайта ви, ще имате по-добра представа за частите от съдържание, които трябва да бъдат създадени, за да уловят тази аудитория. Чрез създаване на съдържание, което отговаря на потребителски въпроси, можете да подобрите тематичния авторитет на вашия уебсайт. Какъв по-добър начин да решите какво търсят потребителите от това да проучите какво е работило добре за вашите конкуренти (и след това да го направите по-добре)?

Напишете най-доброто съдържание

Съдържанието на уебсайта на вашите конкуренти също може да ви помогне да разберете как трябва да напишете вашето съдържание. Например, можете да разберете по-добре намерението, колко дълги са типичните части от съдържанието за тази тема и какви заглавия и ключови думи да включите. Инструменти като Surfer SEO ви позволяват да проучите задълбочено съдържанието, което се класира добре за конкретна ключова дума.

Генерирайте препратки

Вашите конкуренти също могат да ви помогнат да развиете играта си с обратни връзки. Обратната връзка е връзка от един уебсайт към друг. Обратните връзки са критични за SEO оптимизация, тъй като могат да подобрят авторитета на уебсайта ви (при условие че са получени в съответствие с правилата на Google). Като прегледате обратните връзки, които вашите конкуренти имат, и идентифицирате тези, които си струва да имитирате или победите, можете да подобрите своя профил на обратна връзка.

Инструменти с безплатни и платени версии като Majestic и Moz , както и Semrush, могат да ви помогнат да идентифицирате кои конкурентни препратки имат най-голям поток на доверие/авторитет на домейн, за да сте сигурни, че вървите след възможности за качествени връзки.

Когато преглеждате качествени профили за обратна връзка, ще забележите, че най-успешните уебсайтове използват широк набор от стратегии, като блогове за гости, вмъкване на връзки, интервюта и директории. От друга страна, използването може също да разкрие профили за обратна връзка, които имат силни показатели, но това представяне се основава на тактика за спам. Този състезател може да бъде наказан за надолу по линията.

Анализът на конкурентите е чудесна стратегия за използване в началото на кампанията. Тя ви позволява да събирате стратегически данни още от самото начало, за да разберете по-добре профилите им, да копирате връзките на вашите конкуренти и да се позиционирате правилно в пейзажа, за да увеличите видимостта и авторитета си.

Подобрете своите структурирани данни

Маркирането на схемата е част от кода, който може да бъде поставен на вашия сайт, за да помогне на Google да предостави подходящ контекст за вашия уебсайт. Когато Google обхожда уебсайт, той може само да чете код и не може да разбере контекста зад текста и изображенията. Схемата ви позволява да предоставите на Google този контекст. Например, можете да използвате маркиране на схема, за да посочите, че поредица от цифри/букви е телефонен номер или адрес.

Ако не сте сигурни каква схема да добавите за вашата индустрия, може да успеете да генерирате някои идеи от вашата конкуренция. Въведете уебсайта на вашите конкуренти в инструмента за проверка на схемата и ще имате списък с кода на схемата, който в момента присъства на техния уебсайт.

Актуализирайте архитектурата на уебсайта си

Прегледът на уебсайтовете на вашите конкуренти също може да ви помогне да разберете каква архитектура на сайта работи за вашата индустрия. Как са организирани техните страници? Може би притежавате клиника за грижа за кожата, където услугите и съдържанието са разделени на лечения и състояния. Може би сте местен бизнес, където всеки тип услуга, която предлагате, има отделна страница под падащо меню.

Ключовото нещо, което трябва да разгледате, когато обмисляте настройката на архитектурата на уебсайта си, е URL структурата. Колко близо трябва да са страниците до основния домейн или колко вложени трябва да бъдат в съответните силози? Например website.com/e-commerce-SEO срещу website.com/services/SEO/e-commerce-SEO.

Подобрете дизайна на уебсайта си

Това не се основава на данни, а е за генериране на идеи за това как можете да подобрите собствения си уебсайт. Това наистина изисква точно око за дизайна, тъй като ще трябва да можете да правите заключения за това как потребителите използват уебсайта на вашите конкуренти. Какви аспекти ги привличат? Какви компоненти помагат на потребителите лесно да конвертират?

Като преглеждате уебсайтовете на вашите конкуренти, можете да генерирате някои идеи, които лесно могат да бъдат приложени към вашия уебсайт, за да помогнете за подобряване на потребителското изживяване. Може би всички ваши конкуренти имат награди/отличия, подчертани в заглавката на началната страница. Или може би имат форма за контакт на видимата на екрана страница на своите услуги. Не е задължително този да е конкурент, тъй като можете да генерирате идеи за дизайн и подобрения от всеки уебсайт – просто се уверете, че е добър!

Ако искате да победите своите конкуренти, първо трябва да ги разберете. Само след като разберете техните силни и слаби страни, можете да подобрите играта си и да издигнете собствения си уебсайт.

От основните тактики за SEO оптимизация на страницата до уеб дизайна и SEO оптимизация извън страницата, можете да използвате различни инструменти на extreme-advertising.com , за да придобиете ясно разбиране за тяхната стратегия и да ги победите в собствената им игра.