Как да понижим кръвното при хипертония?

Затопли и охлади

Според много от проучванията направени от специалистите по хипертония на здравен портал Фрамар, загряването преди започването на тренировка и охлаждането след това, са важни за хората с високо кръвно. Тези процедури позволяват постепенното увеличаване и след това намаляване на сърдечната честота. Започнете в началото с бавно ходене на бягаща пътека, след което в рамките на 10 минути увеличавайте равномерно темпото. Това е добър вариант за загряване преди тренировка. След като приключите с тренировката е добре да си вземете душ, при който постепенно започвате да спирате топлата вода, за да може тялото бавно да се охлади.

Опитайте се да следите сърдечната си честота

Почти всички уреди за кардио тренировки имат пулсомер. При хипертенсия трябва да се консултирате с личния си лекар, който да определи в какви граници трябва да се варира сърдечният ви ритъм. Когато правите упражненията, внимавайте да не превишавате горната граница. Ако видите, че я приближавате, тогава е наложително да спрете за почивка, през което време сърцебиенето намалява интензивността си.

Връзка на лекарствата със сърдечната честота

Някой медикаменти за сърцето, като бета – блокери или калциеви антагонисти могат да забавят пулса. Говорете с личния си лекар и поискайте тези, които са най-добри за поддържане на целевата зона по време на тренировката.

Още по темата, четете тук: http://problem.framar.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE_%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%BE

Вашият коментар