Коя е вечерната рокля за вашата фигура

Фигурите на дамите са различни.  Именно поради тази причина трябва да знаем на какви модели дрехи и рокли да заложим, за да сме сигурни, че те отговарят на извивките на нашето тяло.
В никакъв случай не бива да си мислите, че няма да откриете официална рокля, в която да се чувствате едновременно комфортно и да изглеждате зашеметяващо. Благодарение на нашите съвети, лесно и бързо ще се сдобиете с мечтаните вечерни рокли.
Започваме с дамите с крушовидна фигура. В този случай ви съветваме да изберете рокля, която се разкроява от талията. Не пропускайте да изберете модел, който е втален, тъй като по този начин ще насочите погледите именно към тази красива женска извивка. Полата на официалната ви рокля трябва да бъде разкроена, но не прекалено. Дължината зависи от височината ви, като най-добре би било да се спрете на рокля с дължина до коленете, ако искате да издължите фигурата. Високите токчета са задължително допълнение към вечерната ви рокля, тъй като с тяхна помощ краката ви ще изглеждат по-слаби.
Ако сте от дамите, които могат да се похвалят с пищен бюст, то тогава е задължително да изберете официална рокля с умерено деколте. Това не означава, че деколтето трябва да бъде високо или пък от типа поло, тъй като то допълнително ще увеличи оптически размера на бюста ви. Най-добре е да се спрете на официални рокли с висока талия и широки презрамки. Предполагаме, че се досещате, че презрамките трябва да бъдат и удобни. Заложете на вечерни рокли, които падат свободно по тялото ви, което означава, че най-подходящите материи са коприна и сатен.

За дамите с нисък ръст препоръчваме къси рокли. Идеалната дължина на вечерната рокля е до колената. Най-добре е да изберете рокля с права кройка, тъй като тя оптически ще издължи силуета ви. Можете да заложите и на модели с надлъжни линии. Отново обувките с висок ток са абсолютно задължителни. Едноцветните вечерни рокли са най-добрият избор, като можете да си позволите и по-дълбоко деколте.
На всеки един от нас му е добре известно, че всяка дама бива изправена пред труден избор, когато й предстои официално събитие. И ако не искате да изпадате в паника, тършувайки из гардероба, то тогава ви съветваме да се сдобиете с няколко модела вечерни рокли, на които можете да разчитате. По този начин ще бъдете спокойни, че винаги има какво да облечете, независимо дали поканата за партито е пристигнала в последния момент и можете да бъдете сигурни, че ще изглеждате зашеметяващо.