Лечение на гастрита у дома

Лекуване с кокосови орехи на гастрит
Полученото от кокосовия орех мляко представлява чудесен лек за лечението на гастрит. Чрез неговото действие на стомаха се осигурява нужната почивка и осигуряват минерали и витамини. Приемът на кокосово мляко е изключително благоприятен за възстановителния процес, ако през първото денонощие на болния не се дава нищо друго освен него.
Терапия на гастрита приемайки ориз
Оризовата каша представлява отлично, изготвено в домашни условия лечебно средство при болни с остър гастрит. Приема се по 1 чаша оризова каша двукратно на ден. При хронично заболяване сокът от стомаха е в малки количества, заради което е добре да се употребяват хранителни продукти при които е наложително продължително дъвчене на храната. Продължителното дъвчене е предпоставка за секретирането на по-големи количества стомашен секрет.
Лекуване използвайки картофи
Сокът извлечен картофите, както се оказва, е много здравословен заради качествата му да успокоява симптомите на гастрита. Съветът е да се приема по половин чаша сок 2-3 пъти през деня, около 1/2 час преди времето за хранене.
Ползване на невен при лечението на гастрита
Невенът е полезно растение, което обитава географски ширини на Балканския полуоствор. Той е билка, за която се счита, че притежава добър резултат при терапията на гастритa. Изготвения от невен чай, приготвен по традиционния начин за приготвяне на чай е метода по които се използва билката. Дневно приема на запарката приготвен от невен е двукратно дневно по една супена лъжица.
Други отлични средства
– Семената от папая и ананаса подпомагат смилането на храната. Трябва да се ядат слабо неузрели. Папаята е богата на храносмилателни ензими.
– Ментата има етерични масла, които подобряват смилането на храната, гастрита и други заболявания на стомашно-чревния тракт.
– В случай, че гастрита е причинен от анемия, консуимирането на хлорофил като добавка към храната може да облекчи болестта.
– Приемането на храни, включващи витамин Е може да подобри симптомите на гастрита
– Благоприятен резултат притежава приемането на по-високи обеми вода през деня.