Миене на прозорци

Къде може да сбъркаме при миене на прозорци

Миене на прозорци не е най-забавната дейност по почистване у дома, но определено има ключово значение за спретнатия и безупречен вид на целия имот. Затова това домашно задължение не бива да се пренебрегва и забравя, напротив, необходимо е да се вложи малко повече усилие за успешното му изпълнение.

Кои от нещата, които често правим при миене на прозорците, може да се окаже препятствие към постигането на перфектен бляскав резултат? Тук са събрани няколко чести практики, които е по-добре да бъдат оставени назад в миналото.

Използване на неправилните препарати за миене на прозорци

Не, не всеки препарат, който можете да откриете в шкафа под мивката е подходящ за почистване на прозорците. Неслучайно се произвеждат специални препарати, които са предназначени само за миене на прозорци, тъй като стъклото изисква специфична грижа. Като говорим за материали, добре е да споменем, че рамката и касата на прозореца също изискват различна поддръжка.

Използвайте само препарати, които са създадени специално за почистване на прозорци. Избягвайте използването на универсални домашни смеси за почистване, тъй като те може да увредят стъклото или в най-добрия случай – просто да не получите безупречния завършек, към който се стремите.

Използване на неподходящите материали за почистване на прозорци

Не е добре да се насочвате към най-евтините материали за почистване. По-добре е да се ориентирате към специални кърпи, които са предназначени за безупречно почистване на стъклените повърхности. Не използвайте стари кърпи със загрубяла повърхност, тъй като с тях ще ви е по-трудно, да не кажем невъзможно да получите добър резултат, който да блести от чистота.

Ако не знаете как да използвате стъклочистачка с гъбичка и гумена подложка за забърсване, по-добре е да не използвате такава. Да, професионалистите като тези от почистваща фирма Borisov-Clean.com я използват за бързо и лесно почистване, но могат да постигнат подобни резултати най-вече благодарение на специалните техники, които прилагат.

Освен това водата от стъклочистачката ще се стича надолу, вътре в дома ви, а последното нещо, което бихте искали е докато чистите прозорците да цапате пода под тях. Затова този иначе много полезен ръчен уред може да използвате за външното почистване на прозорците.

Миене на прозорците на прекалено големи области

Това е една от най-честите грешки на всички домакини. Изкушаваме се да почистваме в по-голям мащаб, с цел да се приключи по-бързо с това битово задължение. Така обаче трудно се получава съвършен завършек и обикновено се налага повтаряне на търкането. Затова е по-добре да работите на по-малки участъци, както го правят истинските професионалисти от Borisov-Clean.com, грижещи се за перфектното миене на прозорци в офиси, домове и апартаменти.