moderni-rokli

Модерни дамски рокли пролет 2018 г – Част I

Роклята се е считала за неизменна част от гардероба на всяка жена още от древни времена. Тя придава женственост, елегантност и стил. Но при едно условие: ако този тоалет е избран правилно. В съвременния живот най-често дамите избират практични и удобни дрехи, а рокли се носят само при особени поводи.

Тази статия ще ви помогне да се ориентирате не само в актуалните модели дамски рокли, но и да се научите как да избирате подходящата за вашата фигура рокля.

Правила при избора на дамска рокля

Моделът на роклята трябва да подчертава преимуществата на вашата фигура и визуално да прикрива недостатъците. Например, ако имате едър ханш и искате да го прикриете, избирайте по-свободни модели, а не прилепващи по тялото.

Роклята трябва да бъде подходяща за събитието, което имате намерение да посетите. За вечерно събитие можете да избирате по-сексапилна рокля, ярка, може да бъде по-къса, но ако сте поканени на светско мероприятие е хубаво да сте облечена в неутрална и елегантна вечерна рокля, без излишни детайли.

Що се отнася до съответствието на роклята на сезона, разбира се през зимата избираме дамски рокли от по-плътни материи, вълна, а през лятото – от шифон, лен, коприна или по-леки трикотажни материи. Но и през зимните месеци можете да изберете рокля, например от тънка коприна, ако над нея облечете топло кожено палто с косъм или кашмирено палто.

За високите дами не се препоръчва да носят дълги рокли, а дамите с дълги и стройни бедра също трябва да се съобразяват и да не носят много къси вечерни рокли на официални мероприятия, за да не изглеждат прекалено откровено и вулгарно.

Най-важното правило е: никога не робувайте сляпо на модните тенденции. Роклята може да е модерна и актуална, но ако не ви е по душа и се чувствате в нея некомфортно, то е по-добре да изберете по-класически модел, но подходящ точно за вас.

Как да изберем модел дамска рокля

Трябва да вземем предвид следните неща: Типа на фигурата ни. Тя зависи от нашите пропорции. Знаем, че има няколко типа фигура: пясъчен часовник, круша, ромб и т.н. Изхождайки от това, можете да определите зоните на тялото и да ги коригирате. Следващият важен аспект е структурата, т.е. общият вид телосложение – пълна, слаба, нормална. Оттук трябва да определите дали е необходимо да изглеждате по-стройна или трябва само да подчертаете определени места от фигурата си. Индивидуални особености. Тук определяме своите собствени недостатъци или най-важните предимства на фигурата ни. На тази основа избираме правилния вариант дамска рокля за себе си.

Най-популярен модел дамска рокля е правата рокля. Този модел е подходящ както за офиса, така и за бизнес-среща. Много модерни са роклите тип трапец, които са практични и удобни. Подходящи са за слаби жени и изглеждат много стилно. Дамите с тесни рамене и широки бедра трябва да избягват този модел.

Интересен вариант рокля за всеки тип фигура е роклята-риза. Това е много подходящ модел рокля за плаж, пикник или за разходка, който съчетава удобството и женствеността.

Вашият коментар