Най- големите постижения на 2012 година ще останат в историята

Най- големите постижения на 2012 година ще останат в историята . Марсоходът кюриосити е изобретен в тази така легендарна година. Това е безспорен успех на НАСА . След пътешествие от 9 месеца е започнало на 26 ноември 2011 година на шести август , което каза на Червената планета. Цената общо на цялата мисия е на стойност два цяло и пет милиарда долара.
„Кюриосити“ е класифициран като най-големият американски роувър, с размери на малък компактен автомобил. Теглото му е 900 килограма. Той самият участва в мисията „Масианска научна лаборатория“ , имаща за цел да определи дали Червената планета е била в миналото подходяща за живот.
Имала ли е условия за живот.
Друг интересен за коментиране е фактът, че Учени в САЩ от националния комплекс за Лазерни,термоядрени реакциики, ренерира най-мощният лазерен импулс в историята на човечеството, а именно
,че с негова помощ ще бъде разрешен въпроса с недостига на електрическа енергия на земята.
Интересно, любопитно и ново е ,че учените от Финландия за първи път в света чуха и записаха „гласа“ на северното сияние каквото и да означава това.

Екзоскелет е интересно наименование на произведение на италианските специалисти . Те са сътворили доста полезно и практично изобретение. Става въпрос за бионична ръка.
Какво представлява бионичната ръка? Тя е командвана от мозъка и от самия екоскелет, който позволява на човек да вовдигне сам стена, затрупала го по време на заетесението.
Още интересни изобретения бяха създадени, а именно домати, прекъсващи стареенето или поне забавящи го до максимално отлагане, възможно за човешкото същество . Холандците от своя срана разработват така наречената умна храна., която да сигнализира кога да спрем да се храним, за на не преядем и кога сме получили необходимото количество храна за организма ни , за да съществуваме. По този начин се помага наимоверно на хората с проблеми при отслабването. Масовото затлъстяване е на път да стане отживелица

 

Вашият коментар