Най-големите постижения на 2012 година.

Най-големите постижения на 2012 година.
Безспорно е , че 2012 година ще остане в историята именно поради многобройните откития , направени в този отрязък от време.
За първи път в историята на човечеството е открита Божествената частица, така са я нарекли тези, които са я открили, а именно международния екип  учени на ЦЕРН, след двадесет годишен труд в търсенето и най-сетне достигнаха възхода си.  В този екип също така бяха включени и над шестедест български физици и около 45 учени от Института към БАН за ядрени изследвания и ядрена енергетика, в комбинация, разбира се и с около двадесет физици от софийския университет Св. Климмент Охридски както и петнадесет инжинера отново от БАН.
Но нека да дадем малко повече информация какво в действителност означава Божествената частица. Тя се явява като субатомна частица, открита е с помощта на колайдера на ЦЕРН. СЪс сигурност , разбира се тя представлява този неуловим до сега Хигс  бозон, липсващ за оеснението как се е формирала Вселената след Големия взрив. Тази частица е последното липсващо звено., който обяснява взаимодействията на ниво елементарни частици.

Още един факт достоен за място в човешката революция и главно за сектора на науката, която ни определя като разумни същества на тази планета е именно фактът че отново екип от международни учени, направили  откритие за най-голямата тайна на генетиката.  Става въпрос за несправедливо наричаната „излишна “ или „отпадъчна“ ДНК, която в действителност  играе активна роля в контрола на гените.

В основата на тридесет прочувания бе открита картата на четите милиона части от ДНК, които регулират дейността на човешките гени, в този проект участваха и 441-ма учени от тридесет института . Това откритие за всички времена обяснява как части от ДНК то на всеки един човек, които до настоящия момент са били наричани „излишни“ сега те са образували „сложно „контролно табло“ за гените на човешкото същество.