Най-красивите есенни цветя

Най-красивите есенни цветя

Есента е красив сезон, който предлага прекрасни цветове и е време на цъфтеж на много цветя. Ако празник на ваш близък е през този сезон, вижте няколко идеи за цветя, които да подарите.

Цвете Нестинарка

Най-красивите есенни цветя - Нестинарка

Цветето Нестинарка расте в открити полета и частично сенчести гори. В идеалния случай това растение трябва да се отглежда в органично богата почва с висок процент торф или компост. Торфът ще помогне за задържане на влагата, докато компостът ще позволи на излишната вода да се оттича. Най-добре се отглежда близо до прозорец с южно изложение за максимална светлина. Това растение предпочита топли температури, но не се справя добре в студен климат, така че го дръжте далеч от течения. През есента редовно подхранвайте растението с водоразтворим тор.

Цветето Нестинар се размножава лесно от семена. След като растението узрее, то ще цъфти за един сезон. Растението трябва да се разрежда веднъж годишно, за да се поддържа в приемлив размер. Цветните стъбла трябва да се отстранят след цъфтежа, за да се насърчи растението да пусне нови стъбла и цветя. Растенията от петарди могат да се подрязват през зимата, за да се насърчи повторното израстване. Подрязването трябва да се извърши след цъфтежа, за да се намали рискът от паяжинообразуващи акари, които да повлияят на растежа и цъфтежа на цветето.

Цветето Firecracker е красиво цвете, което цъфти през есента. В Индия жените украсяват косите си с тези цветя, нанизани с цветя от бял жасмин. Цветята се използват и като гирлянди, които се поднасят на храмови божества. Името на цветето идва от неговите семенни шушулки, които набъбват и експлодират при навлажняване. Семената от тези цветя ще произведат нови растения, което е уникална характеристика на това цвете.

Хризантема

Най-красивите есенни цветя - хризантема

Независимо дали планирате да засадите хризантема във вашата градина или просто да ги използвате като декорация, ще намерите много възможности за избор. Най-често срещаните разновидности включват червено, оранжево, жълто, лилаво, розово и бяло. Докато класическите цветове като жълто и оранжево ще изглеждат зашеметяващо заедно, можете също да използвате контрастни цветове, за да добавите повече интерес към букета.

Тлъстига

Най-красивите есенни цветя - тлъстига

Тлъстигата е сукулентно многогодишно растение с цветя, които цъфтят през есента. Лесен е за отглеждане и грижи и дори можете да го засадите в алпинеуми. Sedum е любимец на пеперудите и е отличен избор за бордюр.

Седумите са издръжливи в зони от три до десет. Много сортове имат красива зеленина, която изглежда страхотно през цялата година. Някои имат бели, розови или лилави цветя. Някои от най-добрите сортове имат необичайни цветове на листата. Високите седуми трябва да се засаждат в по-суха зона. Тези растения не обичат много влажна почва, така че се уверете, че почвата ви има достатъчно органична материя.

Източник: Бутик за цветя Бургас

Вашият коментар