Свойствата на натуралните хранителни добавки

Редовният прием на био хранителни добавки безспорно оказва позитивно влияние върху организма. По този начин тялото ни получава всички важни за него елементи, които трудно си набавяме само с консумираната храна. Освен това, натуралните хранителни добавки компенсират до някаква степен и вредните вещества, които постоянно приемаме. Изграждането на подобен навик подсилва имунната система и повишава цялостното здравословно състояние. Също така, приемът на такива добавки влияе положително върху конкретни органи и системи от тялото.

Изключително полезни, например, са веществата, подпомагащи работата на черния дроб, бъбреците и жлъчката. Хранителни добавки с артишок, магарешки бодил и витамин B12 пречистват тези органи от токсините, подобряват регенериращите им свойства и подобряват метаболизма. Всичко това предотвратява и дори помага на тялото да преодолее вече възникнали проблеми с храносмилателната и отделителната система. С помощта на подходящи био хранителни добавки бихме могли да се погрижим и за белите си дробове. Натурална комбинация от мента, живовляк и салвия е способна да облекчи кашлицата – особено тази при пушачите – да успокои възпаления и да пречисти дробовете от катрани, прах и други замърсявания. Изобщо, хранителните добавки с био съставки са ключът към здравето на цялото тяло – включително и кости, мускули, кръвоносна система и така нататък.

Качествените натурални продукти, съставени от специфични билки и витамини, биха могли да бъдат изключително ефективни и срещу стрес, раздразнителност и тревожност. Отлично действие в този аспект притежават добавките с пасифлора – така наречената билка на спокойствието. Приемът им действа успокояващо на цялостната нервна система, подобрява съня, намалява напрежението и стреса. Със сигурност тези био хранителни добавки са значително по-полезни и благоприятни за организма от силните успокоителни. Комбинацията от някои билки в тях като магершки бодил, бабини зъби и мурсалски чай, например, освен всичко друго нредоставя на талото и необходимите му количества енергия. Някои от тези продукти се отличават със специфично положително действие за мъжете. Това важи в най-пълна степен за натуралните хранителни добавки с екстракт от бабини зъби. Те подпомагат мъжката потентност, подсилват мускулите, подпомагат тяхното възстановяване и изчистват натрупванията на холестерол.

С био продукти е възможно да се постигне и здравословно отслабване. Те помагат най-вече в ускоряването на метаболизма, по-бързо изгаряне на мазнините, елиминиране на токсините, както и подтискане на апетита. Разбира се, необходими са и физически усилия, но комбинацията им с прием на натурални хранителни добавки максимизира ефекта от фитнеса и упражненията.

Вашият коментар