Невероятните истории от целия свят!

Невероятните истории от целия свят……………
Спомняте ли си  с каква неохота ставахте сутрин за училище? А как се криехте на последния чин, с надежда , че сте невидим, когато сте пред изпитване?
А недоволството, когато получехте списъка с книги за през лятото, питайки се дали е честно да се случва точно на Вас, точно това………….
А изобретателността Ви, когато нямахте подготвено домашно, то тази баба колко пъти почина, а и този заъб колко ли пъти не го вадеха……
А сега си представете една по- различна картина- когато ходенето на училище не е досадно задължение, а мечта и надежда, че нещо ще се промени, че животът ще бъде по- добър……….
В забравено от Бога кътче от света, едно  единадест годишно миче, всяка сутрин става в четири сутринта, да правилно прочетохте, слага в един тежък глинен съд един  комплект чисти дрехи + учебниците  и тръгва на училище, ходи два коилометра пеша- там няма таксита, няма училищни автобуси, наистина няма! И стига до една река, която трябва да бъде преплувана , за да походи още 2 километра пеша и да стигне до училището. И през цялото време трябва да внимава да не се измокри глинения съд с дрехите и учебниците.
След учебните занятия, пътят към дома е същият. Прибирайки се вкъщи , трябва да помогне на родителите си за животните, които отглеждат,за да се изхранват, след това да почисти и изпере, но не на пералня и най-  накрая  да седне да научи уроците си. И това всеки Божи  ден, за да има шанс за по- добър живот.
Четейки тази история,която е съвсем истинска, замислихте ли се колко благодарни трябва да бъдем и да ценим това, което имаме , а считаме за даденост и сякаш някой ни е длъжен за нещо?
Ами наистина е редно да се замислите и да оцените всичко, което Ви заобикаля……..