Опасните храни, причиняващи алергия

Морски мекотели

Алергията към ракообразните обикновено се развива в зряла възраст, като това според специалистите от „Фрамар“ е алергия за цял живот. Скариди, раци, лангуста, омари, калмари, октоподи, миди и другите морски деликатеси трябва да се избягват от хората, които са алергични към тях. Може да ви прозвучи дори смешно, но трябва да се пазите и от парата, която се получава при приготвянето на тези продукти, тъй като тя също може да причини неприятна реакция на тялото.

Дървесни ядки

Орехи, бадеми, лешници, кашу, бразилски орехи и кедрови ядки, всички те могат да отключващи алергична реакция фактори. Те обикновено са обозначени на опаковките на храните, но ядките трудно могат да бъдат избегнати в ресторантите и сладкарниците. Индийското орехче, кестените, слънчогледовите семки и сусама не са толкова силни алергени и те спокойно могат да се консумират. Бъдете наясно, че има козметични продукти, които съдържат екстракти и масла от ядки, като например маслото от ший в кожните лосиони. От тях също можете да получите алергия.

Риба

Протеините в перките на рибата могат да предизвикат тежък анафилактичен шок. Ако сте алергични към даден вид риба, то не е изключено да получите алергия и към останалите. В много етническите ресторанти овкусяват ястията с рибни сосове. Затова при посещението на тайландски и китайски трябва да се внимава, а също така трябва да се избягва дресинга за салата „Цезар“ и сос Уорчестър, които са направени от аншоа. Хората, които обичат риба могат да опитат с консервирана, която е по-безопасна от прясната.

Повече информация за алергията можете да намерите на следната страница: http://problem.framar.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F