Основни грешки при избора на съдомиялна машина

Мнозина отдавна не си представят живота си без миялна машина. Обхватът на миялни за вграждане е огромен и е важно да изберете устройството, така че наистина да ви стане помощник, а не да ви донесе проблеми. Основното нещо е да запомните няколко важни точки и да избегнете най -често срещаните грешки при избора на съдомиялни.

Не се замисляте за капацитета

Броят настройки е ключов параметър при избора на съдомиялна за вграждане. Това зависи пряко от размера и навиците на вашето семейство. Опитвайки се да спестят място в кухнята, клиентите често вземат твърде малки съдомиялни и след това се разстройват, че почти нищо не се вписва в тях и се налага да изпълняват няколко цикъла на миене подред, като увеличават сметките си за вода и електричество. Ако мръсните съдове се появяват в къщата ви постоянно и в големи обеми, по-добре е да пожертвате допълнителни 10-15 см пространство и да вземете подходяща съдомиялна машина, като например евтините варианти на – съдомиялни с транспортни дефекти.

Не сте наясно с класовете за пране и сушене

Свикнали сме да разглеждаме класа на енергийна ефективност на мини съдомиялни и да се ръководим от принципа „колкото повече знаци плюс след„ А “, толкова по -икономична е съдомиялната машина.“ Но има и други класове букви в характеристиките на устройството – те показват напълно различни параметри при съдомиялна за вграждане 60 см. Класът на измиване и сушене показва колко добре и ефективно вашите съдове се мият и сушат в края на цикъла на всяка миялна машина за вграждане.

Ако без да гледате сте взели съдомиялна 45 см за вграждане с клас на сушене „В“, не се изненадвайте, че върху съдовете остават капки и петна. Повечето от моделите вече работят в класове пране и сушене от клас А, като осигуряват перфектна чистота и сухота. Въпреки това, ако сред вашите съдове има много стъкло или кристал, тогава трябва да обърнете внимание на по -високите степени: A +, A ++ и A +++. По стандарти те премахват всякакви грешки в грижите за съдовете, така че причудливите прозрачни чаши ще бъдат кристално чисти и лъскави при миялна 45 см.

Не мислите за функциите

Съвременните съдомиялни за вграждане 45 см не са само съдомиялни, а многофункционални устройства. В зависимост от модела, те могат да имат голямо разнообразие от полезни опции: половин зареждане, предварително накисване, бързо пране, деликатно пране, отложен старт и т.н.
Например, предварително накисване е необходимо за ястия със сложно и изсушено замърсяване. Без тази опция първо ще трябва да накиснете съдовете в мивката или да ги измиете на ръка.

Половин зареждане на съдомиялна 45 см с транспортни дефекти спестява вода и електричество, когато нямате достатъчно съдове, за да напълните съдомиялната машина до капацитет. Забавянето на старта обикновено е най -добрият помощник в ежедневието. С него можете да стартирате цикъла, когато имате нужда. Например през нощта, когато тарифите за електроенергия са по -ниски и прането е по -евтино.

Вашият коментар