Островът Скиатос

Островите в Гърция. Те са съвкупност от красиви, различни по големина, местонахождение, вид и класификация. Образуват атрактивна  и завладяваща, желана туристическа дестинация за различните типове туристи.Туризмът като отрасъл се развива в зависимост от сезона, туристите, както и икономическата стабилност на туристите. Красотата е даденост от природата. Според погледа на всеки човек тя е различна и по различен начин въздейства на психиката на всеки турист.
Именно Островът на име Скиатос е точно едни мъничък такъв, с местонахождение именно в Егейско море. Скиатос е най-западния остров от групата острови , които се намират на Северните Споради. На запад от него са разположени точно континенталната суша, определена от Магнисия а пък н аизток стой точно островът Скопелос.
Информацията получена от нашите източници сочи , че пълната, цялата площ на Скиатос е точно петдесет квадратни километра . А основното , населено място на острова е именно град Скиатос, имащ население 4988 през 2001 година. Има и други населени места , като например Касанемос, каливия, Тулос и Кукунарес. Въпреки имащата си малка площ, Скиатос е също така и известно туристическо направление, посещавано, с интерес и наслада от избралите го туристи. Той си привлича именно с шестдесетте си различни плажа, разпръснати на крайбрежната дъга именно четиридесет и четири километра ивица.

Начините за достигане на туристите към острова са няколко . Хубаво е че имат избор, именно според предпочитанията си. Единият е именно чрез самолет. А самото летище се намира в голяма близост до всичко. Туристът може буквално да слезе от самолета и да се настани в хотела си. Това се случва именно в северозападната част на острова. Достъпът е пълен и покрай югоизточната част, където са се погрижили за застрояването на чисто нови автомобилни пътища именно служещи за туристи, живеещи, недалеч от  острова, изявили желание да попътуват с личния си автомобил.

Изводът е следния, колкото по-достъпна за туриста е една дестинация, толкова по-голяма посещаемост има от различните типове туристи.