Перманентен грим

Перманентен грим. Значение, начин на прилагане, подробности по нанасянето. Перманентният грим е козметична процедура с наченки на татуиране. Подчертаваме това, защото перманентният грим се води тип козметична татуировка. Нанася се по повърхността на кожата и прониква в нея. Оцветяващите пигменти са съставени предимно от оцветяващи пигменти, тествани предварително за токсичност и алергия. Този тип процедури се извършват с цел подчертаване на естествените женски черти на лицето, вежди, устни.

Перманентният грим помага подсилване и подчертаване на излъчването, което идва от малките детайли по лицето на всяка жена. В зависомост от формата нюансите и малките незабележими детайли. Тези очертания за перманентния грим се запазват  до няколко години и при по-възрастните дами, на които кожата с годините е започнала да губи естествената си пигментация , перманентният грим се оказва най-верният им приятел  за неподдатлива на времето външност. Факт е , че естественото излющване на кожата се получава при кроцесът „фагоцитоза“ ( действаща система за автозащита на кожата от чуждите тела от организма, каквито всъщност се явяват и пигментите). Всичко това предизвиква засилено отслабване на цвета на кожата за периода от 3 до 5 години. Светлите цветове, ще се задържат за по-кратък период от тъмните. След процедурата по поставяне на перманентния грим веднага резултата ще е видим, но постепенно ще избледнее за около една седмица, когато ще придобие и желания ефект, да стои като естествен. Около петдесет процента от имплантирания пигмен бива абсорбиран от организма, а излишъка се отхвърля от кожата.
По време на сеанс се използва локален анестетик, който обезболява процедурата на третирания участък.
Още на другия ден можете спокойно да нанесете грим.

Гримът е неизменна част от женското ежедневие. Още в ранни времена жените и мъжете дори в племената са се маскирали като са използвали подръчни материали за да си гримират лицата. Целта е да се подчертаят женските черти и индивидуалността на отделната личност. Дългите мигли, големите очи, румените скули, червените устни, дългите коси. Всички тези малки на пръв поглед и незначителни неща правят жената да изглежда по-красива.