Печели ли някой от задкулисните игри срещу „Глобал Маркетс“?

Инвестиционият посредник „Глобал Маркетс“ ООД е лицензирана през 2008г. от Комисията по Финансов Надзор и има правомощието да утилизира инвестиционни дейности у нас и в клоновете си в чужбина на български и чужди инвеститори, както и да прави сделки с ценни книжа.

КФН е ведомство, чиято цел е да пази интересите и правата на инвеститорите. Но дали са в името на общото благо прекомерно строгите мерки, които КФН е предприело спрямо ИП „Глобал Маркетс“? Понеже никой от клиентите на посредника не е оповестил неудовлетворение от контактите си с него. Фирмата дори по-скоро изразява готовност да утилизира обратна връзка с всички, които са предпочели да работят с нея и да коригира своите практика при нужда. „ГлобалМаркетс“ ООД доказа, че нейния стратегически план е ориентиран изцяло към нейните клиенти и техния просперитет и пожъна големи успехи с цената на много труд и спъвана неведнъж от медии, ведомството и конкуренцията. Основната фейсбук страница Global Markets Analysis е с впечатляващия брой 12,875 „лайкове“, Global Markets Club може да се похвали 15, 821, а Global Markets вече е с фантастичните 58, 282 харесвания. Ако сравним тези вотове с тези на конкурентните финансови посредници, забележителната известност на фирмата се откроява още повече. Нека ги сравним с останалите интензивни инвестиционни медиатори. Булброкерс  е с 2, 978 харесвания, Елана Трейдинг е с 1, 781, БенчмаркФайнанс 1,527 вота, а Карол с 8, 598 „лайка“.

За сравнение с нищожно по-нисък брой „likes“ са политическите сили у нас. Гласувалите в социалната мрежа за Атака и Герб са с по 40 000, а България без цензура ги води само с 10 000 харесвания.

Изложените факти са ясен индикатор, че неаргументираните мерки на ведомството КФН не само, че са в ясен диалог със закаона, но и аргументите им съвсем не произхождат от ангажираността на на българската небанкова инвестиционна политика към родните предприемачи.