Полезни съвети за максимално добър избор на офис столове

А вие имахте ли представа, че хората прекарват средно около 40 часа на седмица, седейки в своите офис столове? Ако направим едно обикновено изчисление, ние несъмнено ще разберем, че всичко това се равнява на приблизително 1900 часа за една година. Множество проведени научни изследвания показват, че само с помощта на функционални и комфортни офис столове, средната продуктивност на служителите се увеличава, а тяхната ефективност на работа пък от своя страна се максимализира. От друга страна обаче, ако на работното място са налице изключително неергономични и неудобни офис столове, без съмнение това гарантирано ще доведе до повишено напрежение, силни болки в кръста и гърба, увеличаващи се проблеми с краката, различни гръбначни изкривявания и още много други подобни проблеми, с които невинните служители ще трябва да се борят в бъдеще. А никой не би пожелал това, независимо дали става дума за него или за подчинените му, тъй като гореспоменатите проблеми безспорно ще предизвикат осезаемо по-ниско ниво на работната ефективност и непрекъснати проблеми със здравето. Именно поради тази причина е от изключително значение да направите наистина правилен избор и покупка на офис столове, като е желателно да не се пестят много финансови средства, тъй като специалистите са на мнение, че тяхното отблагодаряване продължава години напред във времето. Ето защо с днешната си статия ние целим да ви предоставим шепа полезни съвети, които неминуемо ще се превърнат в ценен ключ към постигането на успех в намирането на идеалните офис столове.

Въпреки че все повече хора избират офис столовете си, гледайки техния външен вид, това е изключително често срещана грешка, тъй като не украшенията, а именно функционалностите им са от значение за човешкото здраве. Затова преди да пристъпите в някой от родните магазини за мебели, е добре предварително да бъдете наясно, че ергономичността и дизайнът следва да бъдат основни приоритети при подбора на подобен тип обзавеждане.

Винаги проверявайте дали съответните офис столове притежават лумбална опора, позволяваща индивидуално настройване, защото тя придържа гръбначния стълб постоянно в правилна стойка, като същевременно го защитава от дископатия и дискова херния.

Задължително изберете офис столове със силиконови колелца, тъй като по този начин вашето придвижване на работното място ще бъде много по-бързо, а подовата настилка от своя страна ще остане невредима.

Изключително предимство на една част от наличните на пазара офис столове е именно тяхната дишаща материя, която умело предпазва тялото от допълнително изпотяване в най-горещите дни на лятото. Препоръчваме ви да заложите точно на такива!
Ако все още не те открили подходящите офис столове, можете разгледате каталога на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/аксесоари/офис-столове, където ще намерите голямо разнообразие от качествени продукти, с гаранция от топ производители.

 

Вашият коментар