Популярни цитати и мисли

Популярни цитати на Оскар Уайлд.
В един от тях той набляга на факта, че всеки може да е съпричастен с проблемите на приятелите ни, но е необходимо много фина душа, за да бъдеш съпричастен и към успехите му.
Той твърди, че не е страшно това, че в живота си хората грешат, страшното е ,че повтарят многократно грешките си.
Негово остава и твърдението, че за да се оттървеш от изкушението, необходимо е да му се отдадеш!
Да обичаш , според Оскар Уайлд , означава да надминеш себе си, съществото си.
Мъдро твърди, че никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане!
Хубавото е,че твърди за жените: трябва да бъдат обичани, не разбирани. В продължение твърди,че когато един мъж е обичал една жена е готов да стори всичко за нея, но никога да я обикне отново.
Всички ние сме в калта, според Оскар, но някои от нас са с поглед към Звездите! И нещата , които си струват да бъдат научени, не могат да бъдат преподадени Твирди Уайлд!
Според Ричард Бах, лошите неща не са най-лошото, което може да ни се случи! Най-лошото е да не ни се случи нищо! Интересна мисъл на горе споменатата личност е следната: Колкото повече ни заплашват, толкова по-малко обичаме. Интересно , излиза, че да обичаш някого без условия, означава, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза,че безусловната любов е същото като безразличие! Но разбира се това е мисъл на Ричард Бах, която сама по себе си има истинност. Според още едно негово твърдение мерилото за невежеството или степента на невежеството на всеки  един от нас е именно когато вярваш в неправдата и трагедията. Онова, знаете, което за гъсеницата е краят на света, за учителят е пеперуда!
„Никоага не те спохожда желание, без да те споходи силата , с която да го осъществиш.Но все пак може да се наложи и да се потрудиш за това.“

 

Вашият коментар