Размерът на обемните букви има значение

Знаете ли, че в сферата на рекламните знаци размерът на обемните букви е от значение? Особено важи, когато става въпрос за височина на буквата. Височината на знака е равна на разстоянието за гледане. И така, какво е разстоянието за гледане? Най-често разстоянието се измерва в крачки от знака до мястото, от което текстът може да бъде ясно визуализиран.

Ужасно е да се опитваш да разбереш точно какво казва една реклама, докато пътуваш с колата си, но да не можеш, защото буквите са твърде малки.

Kак да разберете, че вашите обемни букви, заради които сте прекарали толкова време, за да ги изберете внимателно с вашия дизайнер, се виждат от потенциалните ви клиенти? След всички тези усилия, за да развиете бизнеса си, определено искате клиентите да знаят, че съществувате! Първото нещо, което трябва да разгледате, преди да установите височината, е разстоянието, на което искате потенциалната ви клиентела да може да вижда знака ви.

Искате ли клиенти, които минават наоколо, да могат да виждат знака ви отблизо? Или вашите клиенти пътуват по близкия път? Ако е така, може да се нуждаете от много по-големи букви, за да привлечете вниманието им.

След като определите разстоянието, от което очаквате знакът да се вижда през по-голямата част от времето, трябва да определите височината на буквите, необходима за правилната видимост.Това важи за всички видове рекламни знаци от осветените обемни букви до текстовете на крайпътните билбордове.

Има и други фактори, които могат да повлияят на размера на обемните букви. Много пъти един нов бизнес наема дизайнер, за създаване на логото си. Това е изключително важно за една компания- да има видимост на марката. Единствената уловка е, че много дизайнери, макар и чудесни творци и таланти в работата си, са склонни да проектират за печат. Логото може да изглежда чудесно на вашия сайт и брошури, но е напълно неподходящо за рекламна табела. Това е така, защото повечето графични дизайнери са обучени да създават дизайн за печат, а не за производство на табели.

Това е особено вярно при създаването на обемни букви. И осветените, и неосветените знаци с обемни букви имат определена форма с размери. Или, всяка буква има лице и гръб с обикновено от 3 до 5 инча страница между двете. За да може да се огъне и оформи страницата около буквата, трябва да има достатъчно пространство за това. Поради тази причина изборът на шрифт ключов при определяне на начина и размера, с който ще бъде обемната буква.

Вашият коментар