Специализиран транспорт

Специализиран транспорт след изписване от болница

Частните линейки – най-надеждният специализиран транспорт след изписване от болница. В нашата страна, след като даден човек е опериран и трябва да продължи лечението си у дома, много често транспортирането на човека е отговорност на него и на близките му.

При възникване на подобна ситуация, никой не би могъл да реагира по-точно и адекватно от екипите от частната неотложна помощ, към които се обръщат повечето хора в подобно положение.

Проблемът е, че този тип пациенти не попадат в графата “спешен случай”, и въпреки, че нямат нужда от спешна помощ, те все пак имат нужда от специализиран транспорт и това именно налага необходимостта да си го уредят и организират сами.

Специализиран транспорт до дома след операция

Една част от хората, които се подлагат на операция, след интервенцията все пак могат да се приберат в дома си с нормален транспорт, например с личния си автомобил.

Ако, обаче, ваш близък е претърпял по-тежка операция и е в състояние, което не позволява да се изправя или да се движи, най-вероятно ще е необходим специализиран медицински транспорт, който да транспортира болния до дома (вижте на Emergency.bg).

Частните линейки могат да предложат услугата “от легло до легло”, при която болният ще бъде внимателно поставен на носилка и с помощта на линейка ще бъде откаран до дома си, където ще бъде също толкова внимателно поставен на леглото.

Медицински екип през цялото време

В подобни случаи е много полезно ако наблизо да има медицински екип, който да може да направи необходимото в случай на нужда. Ето защо частните линейки винаги имат на разположение необходимите специалисти.

В това отношение частните линейки са най-добрият избор, като в допълнение, всички консумативи и медикаменти, които се използват по време на транспортирането на болния са безплатни.

Транспорт етаж по етаж, ако е нужно

Ако болният живее в по-висок етаж на къща или жилищна кооперация, където няма асансьор, тогава екипът може да го пренесе по стълбите на носилка до мястото, на което болният живее.

Това важи и за сгради с асансьор, където последният е твърде малък и тесен и не позволява да се побере цяла носилка вътре. В случая е важно да се отбележи, че цената на тази услуга се определя от броя на етажите и теглото на човека.