Малко студентски бригади - Статии.com

Студентски бригади – Статии.com

Аз съм студенткa, в първи курс, за щастие си взех всички изпити и то успешно и сега пред мен има повече от 3-4 месеца през лятото, които трябва да „запълня” с интересни  и нови емоции.

Идеята да си остана в родния град  през лятото и да се чудя какво да правя, не ме устройва, затова реших да потърся алтернатива и се спря на една добра комбинация – работа в чужбина.

Работа в чужбина но къде? За Америка съм закъсняла, очевидно! В Англия не ми харесва, остават ми варианти – Кипър, Гърция или Испания. Но къде, как, кога, какво ще работя, са все въпроси ,  чиито отговори трябва да открия  незабавно.

За работа в чужбина в крайна сметка, се спрях на слънчева Гърция – близко е, ще мога да съчетавам работа и време за плаж. И започнах да събирам информация как мога да започна работа в Гърция. Спрях се на позицията барманка, имам известен опит, говоря езика, какво по – добро от това съчетание?! Свързах се с моя позната, която миналата година си намери работа в чужбина, по-точно в Гърция. Обадих се и се уговорихме да се видим да ми обясни. След срещата ни с нея, се свързахме с нейните работодатели от миналата година, поговорихме си малко ( английският им бе много интересен!)

И така за мен идеята за работа в чужбина през лятото, добги съвсем реални измерения. Подготвих си багажа и заминах за по-малко от седмица време.

  • Какво се оказа всъщност за мен идеята за работа в чужбина –  много нови познанства, емоции, плаж, море, нови хора, ново ежедневие и много, много работа и изкарани пари за нови покупки, нов лаптоп и мечтана екскурзия.
  • Работа в чужбина – едно добре изкарано лято, едни 4 месеца с много и все положителни емоции и изживяни моменти.
  • Работа в чужбина – един добър избор!