Така прогоних мишките завинаги!

Пет години след като си купихме къща в края на града и се наслаждавахме на спокоен живот в новия ни уютен дом, се появи и първата мишка. Дойде доста неочаквано, за мен поне, и ни създаде редица проблеми. Няма отново да описвам как тичах до съседа за капан и как дебнех плъховете да влязат вътре, но ще се оплача, че оттогава това се превърна в редовна практика.

Кажи-речи, 2-3 пъти на месец ни гостува я малка мишчица, я огромен плъх и, разбира се, винаги в кухнята. След седмия път дъщеря ми и жена ми вече свикнаха и спряха да пищят при срещата с животинките. Жена ми дори на няколко пъти сама постави капаните и „се погрижи“ за попадналите същества в тях. Въпреки че борбата с мишките се првърна в рутина за нас, беше ясно, че това повече не може да продължава така.

За разлика от преди, вече и аз се включвах в междусъседските разговори, в които става въпрос за плъхове и битката с тях. Обсъждахме какви ли не варианти, включително и различни видове отрови, но нищо не беше достатъчно ефикасно. Най-накрая, един от по-възрастните ми съседи излезе с предложение за нещо, което изглеждаше доста обещаващо. Спомена ми някакъв специален уред за прогонване на мишки, който действал безотказно и дълготрайно.

Всъшност, оказа се, че има най-различни видове апарати за прогонване на мишки и плъхове, които работят по различен начин. Част от моделите са елементарни за използване устройства, които излъчват ултразвук, изключително непоносим за всякакви видове гризачи и гадни насекоми. За хората, кучетата и котките е абсолютно безвреден и неусетен, като дори не смущава радио и телевизионния сигнал.

Другите видове устройства работят комбинирано с електромагнитни и ултразвкукови вълни. Тези апарати, освен че излъчват дразнещи мишките ултразвуци, изменят и нормалното електромагнитно поле в дома, като по този начин влияят силно негативно върху всякакви видове гризачи и гадинки.

Най-модерните от тях работят автоматично и не е нужна никаква човешка намеса. Аз купих именно такъв апарат и го използвам вече половин година. За този период не съм видял нито едно нежелано животно в къщата си и съм изключително доволен.

Вашият коментар