Техническа SEO оптимизация: Как да подобрите шансовете си за показване в Google

Техническа SEO оптимизация: Как да подобрите шансовете си за показване в Google

Техническата SEO оптимизация се отнася до оптимизирането на вашия уебсайт, така че търсачките като Google да могат да обхождат, индексират и класират страницата ви – пробутвайки я пред вашите потенциални клиенти.

Всичко звучи малко плашещо, нали? Но в това ръководство разбиваме техническата SEO оптимизация и ви даваме някои практични съвети как да оптимизирате уебсайта си.

SEO – означава оптимизация за търсачки – основно помага на бизнеса да се класира по-високо в страниците с резултати от търсачката.

Защо техническата SEO оптимизация е важна?

Е, колко пъти сте търсили в Google продукт или услуга, преди да ги купите?

Ако направите това, не сте сами. Всъщност  77% от хората проучват марка, преди да се ангажират с нея .

За съжаление, да се появите в търсене с Google не е толкова просто, колкото да публикувате уебсайта си и да се надявате на най-доброто. Има още няколко неща, които трябва да направите, за да могат търсачките да намерят, сканират и индексират вашата страница.

Търсачките трябва да направят три неща, за да се появи вашата страница в резултатите от търсенето.

1) Те трябва да намерят вашата страница(и).

2) Те трябва да я сканират и да идентифицират ключови думи.

3) Те трябва да ги добавят към индекс – огромна база данни с цялото съдържание, намерено в мрежата.

Но мога да намеря сайта си онлайн без проблеми, така че защо Google да не може? 

Търсачките не виждат това, което ние виждаме – те не могат да виждат изображения, дизайнерски елементи, графики или цветове. Затова вместо това уеб страниците се показват  само като текст и връзки .

И тук идва техническата SEO оптимизация

За да помогнете на търсачките да намерят вашия сайт, опитайте да направите следните подобрения:

Използвайте текст за навигация и връзки, за да подобрите техническата SEO оптимизация.

Уверете се, че всичките ви връзки и навигация са само текстови – избягвайте да използвате изображения за връзки към други страници.

Въпреки че дадено изображение може да изглежда красиво, търсачките няма да могат да обхождат вашия сайт чрез изображение, така че това намалява шанса ви за класиране в Google или други търсачки.

Проверете при дизайнера на уебсайта си дали връзките на сайта ви са само текстови – това е особено важно за главната лента за навигация.

Намалете скоростта на зареждане на страницата , за да подобрите техническата SEO оптимизация.

Вашият уебсайт трябва да може да се зарежда ефективно – не само за търсачките, но и за вашите клиенти.

Почти половината от потребителите очакват уебсайтовете да се зареждат за две секунди или по-малко  и  Google не иска да насочва потребителите към сайтове, които няма да се зареждат или функционират добре .

Можете да тествате текущото време за скорост на зареждане на страницата, като използвате:

  • Тест за скорост на уебсайт Pingdom.
  • Инструментът на Google Page Speed ​​Insights  – този ви дава задълбочени препоръки как можете да подобрите скоростта на страницата.

Поддържайте URL адресите кратки и сладки, за да подобрите техническата SEO оптимизация.

Когато използвате сайтове като WordPress, Squarespace, Wix, Shopify и HubSpot за управление на съдържанието на вашия уебсайт – URL адресите често се генерират автоматично от заглавия на страници или блогове.

Опростете вашите URL адреси, за да включват една или две ключови думи вместо дълги изречения, които търсачките мразят да обхождат.

Ускорете обхождането с карта на сайта, за да подобрите техническата SEO оптимизация.

За да помогнете на търсачките да обхождат вашия сайт по-бързо, създайте карта на сайта. Картата на сайта е по същество план на вашия уебсайт, който изброява всички URL адреси и съдържание на вашия сайт.

Освен това можете също да кажете на търсачките  да не  индексират определени страници, ако не искате да се показват при търсене с файл Robots.txt.

Премахнете мъртвите връзки или повредените пренасочвания, за да подобрите техническата SEO оптимизация.

Търсачките се опитват да намерят най-качествените резултати за своите потребители – така че това означава, че те търсят уебсайтове с най-доброто съдържание, което работи и функционира добре.

Това означава, че трябва да се уверите, че всички връзки на вашия сайт наистина работят – те не водят към страница, която вече не съществува или никога не е съществувала.

Разбира се, можете да проверите това ръчно по време на вашия технически SEO одит на всяка страница, но има и инструменти, които да ви помогнат да сканирате и уловите всички онези досадни мъртви и повредени връзки.

Източник – http://www.5ttree.com