Трудната битка с алкохола

Някои от пороците на модерния човек са наглед доста приятни и отпускащи, свързани с отмора  и забавление, но всъщност както се казва „нож с две остриета”, защото водят към проблеми с пристрастяването.

Да, говорим за любовта към алкохола. Наглед безобидната чаша бира, уиски с приятели, бутилка или две вино на вечеря, може да доведе до сериозни проблеми и до загуба на собствената идентичност с фатални последици. Мислите, че преувеличаваме? Погледнете сайтове, в които хора, страдащи то алкохолизъм споделят за живота си. Следващият път като се разминете със скитник алкохолик, помислете си как ли е стигнал до това окаяна положение и дали не му е било приложено нормалното за алкохолизъм лечение?

Всъщност всеки има шанс да се избави от това доста опасно пристрастяване, което води само до все повече и повече проблеми.

Благодарение на съвременни методи на алкохолизъм лечение, има начин да се излекуваме и не бива да се губи никакво време, а да се направи всичко необходимо и да се пристъпи към лечение.

Това не е нещо, с което болният трябва да се пребори съвсем сам. Понякога освен капки за алкохолизъм лечение, психологическа помощ и автотренинг, важно е да се покаже, че човека изпаднал в беда не е сам, обичан е и има на кого да се опре в тази трудна битка.

 

 

 

Вашият коментар