арка с балони

Украса с арка за балони – как да се справите сами

Украса с арка за балони – как да се справите сами? Балонените арки започват да се използват като метод за създаване на празнична украса в началото на 20-ти век, но истинската си популярност добиват през 70-те и 90-те години на века. Тогава все по-често започват да се използват за изграждане на ефектна декорация за специални събития като сватба, дипломиране, партита за рождени дни, откривания и прочие.

Не ви се наема специалист, на който да поверите изграждането на красива балонена дъга или пък просто искате сами да се насладите на заниманието, създавайки креативна декорация със собствените си ръце? Ето няколко практични съвета за изграждането на красива украса с арка за балони у дома.

Какво ще ви е необходимо за изграждане на балонена арка

На първо място ви съветваме да се заемете с начинанието само, ако наистина разполагате със свободно време, което бихте вложили в него и с известна доза сръчност. На практика се изисква малко повече усърдие и време, но крайният резултат наистина си заслужава.

На второ място трябва да се оборудвате с всички необходими материали и принадлежности за изграждането на арката. Подберете цветовата гама и няколко различни размера балони в нея. За предпочитане е да използвате такива от един вид. След това трябва да изберете качествена арка за балони и необходимите принадлежности: помпа, аксесоар за оразмеряване на балоните в един и същ размер, лепенки за балони (лепилни точки).

Всичко звучи добре и много конкретно, но не знаете от къде да се снабдите с необходимите материали и съответно не можете да започнете творческия процес? Всичко най-важно за изграждането на красива декоративна арка за какъвто и да е повод може да откриете в богатия асортимент на Dara.bg – един от най-снабдените български онлайн магазини за балони и всякакви видове парти декорация на изгодни цени.

Как да изберете правилната арка за балони

Едно от най-важните неща, преди дизайна и всички произтичащи от него детайли, е арката да има стабилна основа, която да задържи с лекота внушителната декоративна конструкция, която ще сътворите.

Има най-различни видове арки за балони. Някои са изработени от метал, а други от по-леки материали като PVC и пластмаса (фолиеви балони). Изцяло металните арки са по-тежки и е по-добре да се избягват от съображения за безопасност. По-леките алтернативи са много по-лесни за пренасяне и имат олекотена портативност.

Друг важен фактор е размерът на арката. Трябва да имате достатъчно височина и ширина за спокойно заставане на няколко човека под нея, споделят от Dara.bg, където се предлагат едни от най-достъпните по отношение на цената варианти, включително пластмасова, кръгла и сгъваема арка. Когато става въпрос за арка за маса, размерите са по-малки.