Умереното количество кафе може да намали рискът от сърдечен инфаркт

Какво количество се кафе се счита за умерено? Счита се, че две чаши от този еликсир са напълно достатъчни, за да се получи добър за сърцето ефект. Съществува голяма връзка между количеството кафе и сърдечният инфаркт, но все още не са установени причините и следствията.

Милиони хора по целият свят страдат от този сърдечен проблем, при който се получава запушване на коронарната артерия и така се стига до невъзможност за захранване на миокарда с хранителни вещества и кислород.

Освен за намаляване на рискът от сърдечен удар е установено, че кафето помага и за защита срещу диабет тип 2, болестта на Паркинсон, рак на черния дроб, наред с другите ползи за здравето.

При направено мащабно проучване на ползите от кафето е установено, че онези хора, които са пиели по 2 кафета на ден са имали с 11% по-нисък риск от получаване на сърдечен инфаркт.

Предполага се, че способността на кафето са спомага за предпазването от инфаркт е свързана най-вече с намаляване риска от диабет тип 2, който пък е в пряка зависимост с проблемите на сърцето.

Ключът към здравето е в умереното използване на кафето, така че не прекалявайте с него с цел да предпазите сърцето си, защото така можете да си навлечете други здравословни проблеми.

Подробности относно този здравословен проблем, можете да прочетете тук: http://problem.framar.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82