klimatici

Успях да се справя с демонтаж на климатика без проблеми

След почти две десетилетия в стария ни панелен апартамент в южния край на Пловдив настъпи моментът цялото ни семейство да се премести в ново жилище. Купихме си апартамент в доста по-нова и хубава сграда до гребната база в града и беше време да направим тази голяма крачка. Разбира се, цялата галимация по преместването ни костваше доста време и усилия, защото се оказа, че покъщнината ни (и в частност тази, от която се нуждаем) не е никак малко. Все пак, успяхме да транспортираме почти всичко до новия дом, като оставихме за накрая най-сложните неща. В това число влизаше и климатикът – трябваше да го демонтираме и да го превозим до другия край на града. Още в самото начало знаех, че това е непосилна задача за мен и ми беше необходима помощ.

Попитах един съсед електротехник дали би могъл да се отзове, но той ми отговори, че не е специалист по монтаж и демонтаж на климатици и няма как да помогне. Посъветва ни да не правим опити сами да се справим с тази задача, защото е опасно както за нас самите, така и за конструкцията на сградата и климатичното тяло. Все пак, съседът ми ни препоръча да се обадим на фирмата, от която той си е купил климатик наскоро, която се занимава и с услуги по монтаж и демонтаж – Plovdivclima (климатици в Пловдив). Бях малко скептичен, тъй като нашият климатик не беше купен оттам и не вярвах, че някой ще се отзове. Въпреки това, реших да пробвам.

Свързах се с тях и любезният служител ми обясни по телефона, че мога да заявя демонтаж на климатик, дори и да е бил закупен от друг магазин преди това. Зарадвах се и веднага уговорихме час на посещение. В уреченото време дойдоха двама майстори, въоръжени с професионални инструменти, и започнаха работа. Учудих се на бързината и лекотата, с която свършиха задачата. Демонтираха климатика и ми помогнаха да го натоваря на буса. Естествено, уговорихме се след два дни пак да дойдат, този път в новия апартамент, и да монтират в него климатика.

И така, оказа се, че най-сложната задача, която отлагах за последно, ми отне най-малко усилия и нерви. Изключително съм доволен от майсторите в Plovdivclima и със сигурност ще ги препоръчам на всеки за поставяне или демонтиране на климатик. На всичкото отгоре, и двете услуги ми излязоха изключително евтино, а си бях заделил доста по-сериозна сума. Вече нищо не ни спира да се наслаждаваме на уюта на новото си жилище в Пловдив.