Храни за подмладяване

Храната е основен източник на хранителни вещества на нашия организъм и не е чудно, че може да се прилага и за подмладяване.

Има направен и списък на храните подходящи за подмладяване и увеличаване на продължителността на живот.

Видни американски и европейски учени са съставили този списък, базиран на редица изследвания и проучвания. В основата на тези научни дейност стои изучаването и разбирането на биохимичните процеси, които се случват в нашето тяло, когато остаряваме.

Всяко вещество, включено в този списък е богато на активни съставки, които влияят благоприятно на комплицираните биологични процеси в нашия организъм.

В началото на този списък с храни, подпомагащи подмладяването са антиоксидантите. И най-вече на така наречените силни антиоксиданти. Към тях спадат черния шоколад, чая и кафето. Те съдържат полифеноли, на които се дължи възстановяването на увредените клетки и тайната на процеса подмладяване .

В този списък може да прочетете и плодове като ябълки, боровинки, касис, череши, портокали, праскови, сливи, малини, червен грозде, спанак, червен лук, ягоди и пълнозърнести храни.

Безспорно не можем напълно да се лишим от месо и риба, защото те ни дават енергия, мазнини и много  минерали, но е добре да наблегнем н плодове и зеленчуци, ако искаме да остаряваме по-бавно или ако това вече се е случило да ги използваме за подмладяване.