10 съвета за фирми, които създават нов уебсайт

10 съвета за фирми, които създават нов уебсайт

Познайте вашите цели и цели

Всяка добра агенция ще ви помогне с това, вие ще имате свои собствени идеи, но си струва да отделите малко време, за да проучите целите и целите си с вашата агенция за независима представа и съвет. Защо създавате този уебсайт. Какви са KPI (ключови показатели за ефективност). Кой е целевият пазар? Каква стойност има и как ще постигнете възвръщаемост на инвестициите? По-често този процес може да промени фокуса на проекта чрез въпросите, които повдига и отговаря. Работата по целите и задачите може да се окаже нещо повече от просто изработка на нов сайт, но как компанията се представя, как говорите с хората и кой е вашият пазар, бъдете отворени и вижте накъде отива това. Това е толкова за пътуването, колкото за дестинацията.

Работа с агенция

Разбира се, бих казал това, но как иначе бихте могли да създадете уебсайт? Виждали сме много домашно направени уебсайтове, създадени от спецове на компании, които имат мимолетен интерес към HTML, или вътрешен печатен дизайнер, който иска да опита ръката си в проектирането на уебсайт. Има информационна архитектура, потребителски интерфейс, разбиране на CMS и ограниченията на HTML и CSS, които трябва да се вземат предвид, да не говорим за необходимостта от цялостни познания за адаптивен уеб дизайн и мобилни точки на прекъсване. В повечето случаи печатният дизайнер, който проектира уебсайт, е като архитект, който проектира джъмбо джет. Вие сте професионален бизнес, имате нужда от професионално онлайн присъствие.

Създайте кратка информация

През годините сме виждали сайтове с всякакви форми и размери. Дори и най-неясната кратка информация, написана на гърба на салфетка, ни дава повече представа, отколкото никаква кратка информация. Често ни възлагат да създаваме кратки предложения за фирми, така че те да могат да обявяват проекти за търг на агенции като нас. Нашият подход винаги е да изготвяме кратка информация за клиентите и да работим с тях през нашия процес на откриване, за да разкрием подробностите, да допринесем с нашите мисли и идеи, за да добавим стойност към проекта. Ние помагаме да се оформят целите и задачите на клиентите в спецификация на уебсайт или декларация за работа, покриващи всички подробности и изисквания.

Разберете процеса

Прекарахме години в работа върху нашия непрекъснато развиващ се процес, ние го персонализираме за всеки клиент въз основа на техните нужди, за да дадем най-добри резултати. Процесът насърчава ефективност, разбиране, ясни линии на отговорност и по-съвместен проектен поток. Отделете време, за да разберете процеса на агенцията, уверете се, че е изчерпателен и съвместим с начина, по който обичате да работите, един размер не пасва на всички, така че работете с агенцията, за да приспособите процеса към вашите изисквания.

Дайте приоритет на съдържанието

Всички сме чували, че „съдържанието е цар“ и мога само да се съглася. Съдържанието ще оформи структурата на вашия уебсайт и неговата цел. Потребителите не идват на вашия уебсайт заради хубавия му дизайн, интуитивен UX или солидна кодова база. Копирайтингът и изображенията трябва да бъдат приоритет. Вашата агенция може да помогне с това, не се опитвайте да напишете собствено копие, освен ако не сте професионален копирайтър с опит в писането за мрежата, същото важи и за фотографията, онази снимка, която сте направили на плажа с вашия iPhone миналото лято, изглежда страхотно но трябва ли да се използва за уебсайта на вашата компания? Необходими са време и усилия в тази област и това ще си проличи в крайните резултати.

Задайте реалистично време

Голямата работа отнема време. Не бързайте с процеса. Оставете агенцията да определи сроковете и въпреки че те трябва да се спазват, уверете се, че се чувствате комфортно с темпото, тъй като обратната връзка и сътрудничеството ще трябва да се осъществят в рамките на процеса, агенцията не е единствената, която върши работата. Един типичен уебсайт ще има 12-седмичен процес (3 седмици планиране, 3 седмици UX и дизайн, 3 седмици разработка, 3 седмици тестване и внедряване). Идеите се нуждаят от време за развитие и сътрудничеството с ключови заинтересовани страни може да причини забавяне. Дайте на проекта място да диша.

Назначете човек, който взема решения

Агенцията очевидно ще има ръководител на проекта, който работи в тясно сътрудничество с вас, но вие също ще имате нужда от ясна точка за контакт от ваша страна за проекта. Всички сме участвали в проекти с твърде много отговорници и това води до разочарование и лош резултат. В повечето случаи проектът на уебсайт трябва да се управлява от страна на клиента от малка група хора, всички от които трябва да са заинтересовани страни и лица, вземащи решения, бих препоръчал 1-3 души в зависимост от размера на проекта. Ако шефът има последната дума, тогава шефът трябва да си сътрудничи директно с агенцията и да присъства на срещите и семинарите.

Вслушвайте се в агенцията и потребителите си

Вие сте наели агенция заради техния опит, подход, репутация и предишна работа. Слушайте ги толкова, колкото и те ще слушат вас, те ще имат много повече опит от вас в тази област. По принцип не бихте казали на хирурзите как да извършат операция. Дизайнът и UX могат да бъдат субективни, но добрата агенция ще знае кое работи и кое не. Когато става въпрос за вашия уебсайт и маркетинг, не винаги има значение какво мислите, всичко зависи от вашата целева аудитория, добрата агенция ще бъде фокусирана върху потребителите и ще има увереността да отблъсне идеи, които смятат, че няма да работят. В случаите, когато не сте съгласни с вашата агенция, нека агенцията постави въпроса на вашите потребители и вижте какво мислят. Тестването на потребителите е от съществено значение и всяка добра агенция ще работи с тестването като централна част от процеса.

Сътрудничество

Създайте добри работни отношения с вашата агенция. Предоставете на агенцията възможно най-много подходяща информация за вашия бизнес и отделете време за разбиране на процеса, който използват. Проверявайте всичко с тях, задавайте въпроси, водете дебати и споделяйте честните си мисли и идеи по време на проекта.

Задайте реалистичен бюджет, посъветваха ни от baxhour.com

Цената на уебсайт може да варира от агенция до агенция, трудно е да се сравни една оферта с друга. През повечето време офертата ще бъде създадена въз основа на тълкуването на кратката информация и процеса, който агенцията предлага. Възможно е един по-всеобхватен процес да има по-високи разходи, но често да дава по-добри резултати. Моят съвет тук е да се върнете към кратката информация, може би да наемете някой квалифициран да ви помогне да напишете кратката информация, за да можете да информирате агенциите, които представят точно какви са вашите изисквания. По този начин никой не е на тъмно какво е искането, офертите ще бъдат реалистични и няма да има проблеми надолу по линията с агенцията, която търси повече пари, защото съществена характеристика не е спомената в кратката информация. Склонни сме да бъдем откровени относно парите и да искаме от клиентите бюджет, ако имат такъв, прозрачността относно това може да спести много време както на клиента, така и на агенцията. От опит сме склонни да даваме по-ниски оферти на потенциални клиенти, които имат добра кратка информация, това показва, че са отделили време и усилия за съставяне на кратка информация, което означава, че са информирани и ангажирани. Това обикновено означава, че проектът ще бъде управляван добре от страна на клиента и ще осигури по-гладко сътрудничество. И накрая, не забравяйте да включите текущите текущи разходи в бюджета си, уебсайтът не е само за Коледа! Ще има такси за хостинг, домейн и SSL сертификат. Софтуерът на уебсайтовете ще трябва да се актуализира редовно, да се архивира и сканира за злонамерен софтуер или уязвимости, плюс може да се нуждаете от текуща поддръжка и разработка.