На екзотична почивка в Европа - Статии.com

На екзотична почивка в Европа

На екзотична почивка в Европа

Може би си мислите, че това е невъзможно – хем в Европа, хем екзотика?! Има такова място и то се нарича Малта. Република Малта е островна държава, която се намира на юг от Сицилия и се състои от три острова. Малта е най-големият остров, където е и столицата. Гозо е средният по големина остров. Там е по-развито земеделието, за което благоприятства плодородната почва за разлика от другите острови. Комино е третият най-малък остров. Както можете да се досетите един от най-развитите отрасли в Малта е туризма. Годишно туристите избрали почивка в Малта наброяват над милион.

Това необикновено кътче земя е успяло да съхрани чара и традициите си. Отивайки за пръв път там няма как да не ви направи впечатление, че повечето сгради там не са по-високи от няколко етажа. Покривите им са плоски – точно както в арабския свят. Улиците им са чисти и бели, а хората изключително гостоприемни. Ако имате удоволствието да останете там за по-дълго време и сте по-наблюдателни ще ви направи впечатление, че и там хората не заключват домовете си и колите си. Това може би е единствената държава с почти нулева престъпност, празни затвори и безгрижни надзиратели.

Ако искате наистина да усетите духа на това място и неговите жители посетете пазарите на Ла Валета. Там можете да се смесите с множеството, да видите техния начин на живот и да разберете какво е необятно изобилие и избор. Няма нещо, което да търсите и да го няма. Малтийската кухня също е много специфична и едно от задължителните неща, които трябва да се насладите!

One Comments

Comments are closed.