Фотоволтаични приложения - Статии.com

Висококачествени и сертифицирани фотоволтаични приложения на изгодни цени от Крейн ООД

Както знаете, слънчевата енергия е основен източник на възобновяема енергия, а самото преобразуване става чрез фотоволтаични приложения и системи.

Ще обърнем внимание на фотоволтаични приложения, които ще са ви от голяма полза, ако имате желание да получавате безплатна електроенергия за вашия дом или офис, ако живеете на място, където няма достъп до електропреносна мрежа и т.н.

Фотоволтаичните системи имат много предимства, едно от най-важните е, че могат да се монтират почти навсякъде – в жилищни сгради, в административни сгради или на открити пространства. Могат да се използват навсякъде, където няма изградена електропреносна мрежа. Чрез тези системи, вие ще получите необходимата ви енергия, която освен че е безплатна, е и екологично чиста, а вие ще сте независими от каквито и да било доставчици на електричество.

Кои фотоволтаични приложения се използват най-масово у нас?

  • На пазара можете да намерите три вида соларни системи, те са: автономни, отворени и хибридни. Автономните са затворени системи, а отворените са свързани към електропреносната мрежа.
  • В момента най-много използвани са автономните системи, които работят независимо, могат да бъдат поставени и инсталирани навсякъде, дори и на местата, на които преди време се смяташе за невъзможно. Автономните централи могат да се използват както за захранване на домакинства, така и за цели телекомуникационни станции, също така имат приложение и в уличното осветление, видеонаблюдението, осветяването на различни видове пътни знаци, при преносими електроуреди и т.н.
  • Доста популярни са фотоволтаичните приложения в селското стопанство, защото там понякога е трудно и дори невъзможно да се изгради електрическа мрежа. Автономните системи осигуряват вода и електричество навсякъде, където няма как да стане по друг начин. Те имат много дълъг живот, това е едно от основните им предимства. Периодът им на експлоатация е около 25 – 30 години, това води до увеличение на цената на терена, а лесния им транспорт и монтаж, бързата възвращаемост на инвестициите и лесната поддръжка ги прави предпочитани от много хора. Освен това, те осигуряват безплатна и екологична енергия, която не влияе негативно на околната среда.

Какъв е принципът на работа на фотоволтаичните приложения?

Соларните системи от автономен тип са независими, те работят без електропреносна мрежа и за това се използват най-масово. Енергията, която произвеждат се складира в специални акумулаторни батерии и се изразходва, когато има включен консуматор. Тази енергия се преобразува в променливотокова и може да се използва за всякакви електроуреди, тъй като е с напрежение от 230 V.

Крейн ООД е компания, която е водеща в производството и монтажа на различни фотоволтаични приложения. Тя ще ви предостави модерни енергоспестяващи решения за вашият офис, дом или вила, както и за райони, в които няма друга енергия. Всички приложения, продавани от Крейн ООД, отговарят на стандартите за качество, те са сертифицирани и се предлагат с гаранция от 25 години за производителност. Можете да разгледате електронния каталог на компанията, там ще откриете фотоволтаични системи, които са с доказано качество и са на много изгодни цени. Ако не знаете какво да изберете, попитайте специалистите, които с радост ще ви обърнат внимание, ще дойдат на място при вас и ще ви помогнат с избора.