Интересни факти 2 - Статии.com

Интересни факти

Интересни факти са следните: Имате ли представа каква е причината тъканта, която е напоена с някаква течност или мократа тъкан, да изглежда по-тъмна. Причината се крие чисто във физическата гледна точка, а именно водата отразява светлината и тя се разпръсква толкова неравномерно наоколо, че по този начин до очите ни достига много по-малко светлина, което също така е и причината, тъканите в които се отразява да изглеждат по-тъмни.

Продължаваме с изброяването на факти, интересни факти!

Знаехте ли, колко е процента на хората левичари по света? Може би не. Това са единадесет процента от цялото населени на земята. А това хич не е малко.

Някога запитвали ли сте се кой е месецът, през, който раждаемостта е най-висока. Едва ли някой би се замислил за това. Е, има и такива хора, че даже и статистика са направили. Факт е, че през месец август се раждат най-много деца по света. Ако върнем девет месеца назад, ще разберем, че хората по света зачеват именно през месец декември. Явно мита, че по коледа стават чудеса се оказва реалност.

Следващият факт е, че ако храната, която всяко едно живо същество поема, не е примесена със слюнка, то тя няма никакъв вкус.

  • Знаете ли, че броят на зъбите на мечките е именно четиридесет и два зъба.
  • И един много интересен факт специално за дамите е именно, свързан с козметиката. Червилата. Едно основно приспособление за оформяне и добиване на завършен вид на целия грим. Интересното е, че е факт. Повечето червила действително съдържат рибни субпродукти.

Почитател сте на ягодите, или може би лимоните. Факт е, че ягодите съдържат много по малко количество захар отколкото лимоните.

Факти, факти, факти… осем процента от хората имат по едно ребро в повече.Интересното е, че никога преди не бихме се интересували от такива неща. Но е хубаво понякога да ни се напомня, че не сме всички еднакви, а именно трябва да се научим да живеем с различията си.

Вашият коментар